‘Apple AR-bril kan gezichtsuitdrukking van de drager herkennen’

Dennis de Vries
23 juli 2019, 13:16
2 min leestijd
‘Apple AR-bril kan gezichtsuitdrukking van de drager herkennen’

Apple onderzoekt een manier om de gezichtsuitdrukkingen van de drager van zijn AR-bril te volgen. Daarvoor wil het bedrijf de headset uitrusten met een hele reeks aan sensoren.

Lees verder na de advertentie.

AR-bril herkent gezichtsuitdrukkingen

Speciale sensoren in de bril zouden bijvoorbeeld de wenkbrauw- en kaakbewegingen van de gebruiker bij kunnen houden. Dit wordt mogelijk gebruikt om Animoji en Memoji in de virtuele omgeving bruikbaar te maken. Op deze manier kunnen avatars natuurgetrouwe gezichtsuitdrukkingen van hun gebruiker in de virtuele wereld weergeven.

ar-bril herkent gezichtsuitdrukkingen patent

Dat blijkt uit een nieuw patent van Apple dat werd ontdekt door nieuwssite Variety. Het heeft betrekking op de vele verschillende sensoren in een AR-bril. De titel van het patent luidt ‘Display System Having Sensors’ en beschrijft hoe camera’s en sensoren niet alleen de gezichtsuitdrukking van de drager kunnen herkennen, maar tegelijk ook de directe omgeving scannen.

Nauwkeurig 3d-beeld van omgeving

Zo worden sensoren omschreven die omgevingslicht in de gaten houden, de positie van het hoofd van de drager volgen en de beweging van handen bijhouden. Samen moet dat leiden tot een nauwkeurig 3d-beeld dat is gebaseerd op de directe omgeving.

Dat Apple een patent heeft gekregen op een technologie, wil echter niet zeggen dat we het ook exact in die vorm ooit terugzien in een apparaat. Het bedrijf vraagt regelmatig patenten aan voor een breed scala aan technologische toepassingen, zonder die daadwerkelijk in een eindproduct te verwerken.

Apple AR-bril is in aantocht

Wel geeft het aan dat Apple nog actief bezig is om de mogelijkheden van augmented reality en virtual reality uit te diepen. Er gaan al enkele jaren geruchten dat het bedrijf bezig is met een AR of VR-headset.

Volgens een bekende analist is het apparaat al in vergevorderd stadium en begint Apple nog dit jaar met de massaproductie. De bril zou werken met een aangepaste versie van iOS, met de naam ‘rOS‘.

Het zou daarbij gaan om een bril die alleen functioneert in samenwerking met een iPhone. Apple timmert op de smartphonemarkt tenslotte al een tijdje aan de weg op het gebied van augmented reality. Het framework ARKit, dat ontwikkelaars in staat stelt om AR-toepassingen te maken voor iOS, werd in 2017 gepresenteerd.

Het laatste nieuws over Apple

Via: Variety
Bron afbeelding: USPTO
Categorieën: Accessoires, Apple
Spotlight: ARKit
Device: Apple Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's