‘Apple werkt aan augmentedrealitybril met Carl Zeiss’

Rutger Otto
10 januari 2017, 9:11
2 min leestijd
‘Apple werkt aan augmentedrealitybril met Carl Zeiss’

Werkt Apple nu wel of niet aan een slimme bril? Een nieuw bericht claimt dat het bedrijf in 2018 met een Apple AR-bril op de markt komt.

Lees verder na de advertentie.

Apple enthousiast over augmentedreality

Dat Apple-ceo Tim Cook enthousiast is over augmentedreality, heeft hij met regelmaat laten weten. In een interview met The Washington Post uit augustus zegt Cook dat AR ‘enorm interessant’ is. Hij noemt het een kerntechnologie: “Dus ja, het is iets waar we achter de schermen druk mee bezig zijn.” Hierbij verkiest Cook augmentedreality duidelijk boven virtualreality, zegt hij in oktober tegen Buzzfeed News. “AR moedigt menselijk contact aan, terwijl VR een barrière schept.”

Concreet wil Tim Cook tot nu toe niet worden over mogelijke plannen met augmentedreality. Mogelijk heeft een medewerker van Carl Zeiss iets laten ontglippen. Volgens de populaire blogger Robert Scoble heeft een anonieme medewerker van de Duitse brilmaker op de CES laten weten dat het met Apple samen aan een slimme bril werkt.

Apple AR-bril

“Een medewerker van Zeiss bevestigde de geruchten dat Apple en Carl Zeiss aan een licht paar augmentedreality/mixedreality-brillen werken die later dit jaar aangekondigd kunnen worden”, schrijft Scoble op Facebook. Twee bronnen zouden 2017 als mogelijk jaar van de aankondiging genoemd hebben. In eerdere geruchten over een AR-bril van Apple werd uitgegaan van 2018. Toen bleek dat Apple nog slechts in de onderzoekende fase was.

Een slimme bril van Apple zou draadloos aan de iPhone verbonden worden. Met augmentedreality wordt er via de brilglazen een virtueel scherm geprojecteerd. Het lijkt dan net of er een extra laag over de werkelijkheid wordt gelegd. Andere berichten gaan overigens dat Apple AR ook wil integreren in de Camera-app van de iPhone. Als gebruikers hun toestel bijvoorbeeld op objecten richten, kunnen die herkend worden.

Apple AR-bril

Transparante iPhone 8

Het is nog even de vraag hoeveel hier allemaal van klopt. Robert Scoble is niet altijd even betrouwbaar. In oktober vorig jaar claimde hij op basis van twee bronnen dat de iPhone 8 uit één transparant stuk glas zou bestaan. Daarop zou Apple beelden van het toestel kunnen projecteren, wat eveneens mogelijkheden van augmented- of mixedreality oplevert. Het lijkt ons niet waarschijnlijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's