Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Dit is waarom Apple mogelijk de appel gaat draaien

Maurice Snijders
28 mei 2024, 11:11
2 min leestijd
Dit is waarom Apple mogelijk de appel gaat draaien

Apple liet onlangs doorschemeren dat ze het iconische logo op de achterkant van toekomstige iPads mogelijk gaat draaien. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Dit is waarom Apple de appel gaat draaien

Industrieel ontwerper Molly Anderson van Apple bracht het mogelijk draaien van het Apple-logo op toekomstige iPads ter sprake in een interview met Numerama. De verandering is een reactie op de groeiende trend van gebruikers om hun iPad voornamelijk in landschapsmodus te gebruiken. Dat gebeurt vooral bij gebruik van accessoires zoals het Magic Keyboard, maar natuurlijk ook bij het bekijken van video’s.

De iPad is oorspronkelijk ontworpen als een apparaat dat je gebruikt in portretmodus. In de loop der jaren is de iPad voor veel gebruikers echter geëvolueerd tot een notebook- en tv-vervanger. Op de nieuwe iPad Pro heeft Apple de camera aan de voorkant ook verplaatst naar het midden van het scherm. Dit is bijvoorbeeld handig voor videogesprekken wanneer de iPad in landschapsmodus wordt gehouden.

ipad pro 2024

Sinds de release van iPadOS 14.5 past het Apple-logo op het beginscherm zich aan op de oriëntatie waarin de iPad wordt vastgehouden. Apple gaat de appel daar dus al draaien. Dit zou een voorbode kunnen zijn van het mogelijke herontwerp van het logo op de achterkant van toekomstige iPads.

Hoewel de uitspraak van Anderson enigszins vaag is, komt het maar zelden voor dat Apple-medewerkers uitspraken doen die ze niet kunnen staven. Haar bevestiging dat mensen iPads de laatste jaren steeds meer in landschapsmodus gebruiken, zou een aanwijzing kunnen zijn dat Apple het draaien van de appel serieus overweegt.

Een verandering in de oriëntatie van het logo lijkt misschien puur cosmetisch te zijn, maar het kan ook een nieuwe manier zijn om de iPad en het veranderende gebruikspatroon te presenteren. Als gebruikers de iPad blijven gebruiken als laptopvervanger, past het beter bij het apparaat als Apple de appel daadwerkelijk gaat draaien.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: mac life, apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2024
Apple iPad Pro 2024

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu