De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple-apparaten opnieuw erg populair als kerstcadeau

Wouter Nijsen
28 december 2017, 9:33
2 min leestijd
Apple-apparaten opnieuw erg populair als kerstcadeau

Ook dit jaar gingen vele consumenten weer op pad voor kerstcadeau’s en daarbij zijn ze vaak uitgekomen bij apparaten van Apple. Dit blijkt uit onderzoek van Flurry, dat ook beschrijft dat de iPhone 7 en iPhone 6 het meest onder de kerstboom lagen.

Lees verder na de advertentie.

Apple-apparaten populair als kerstcadeau

Onderzoeksbureau Flurry Analytics zoekt elk jaar uit van welke smartphones en tablets er tijdens de periode rondom kerst worden verkocht. Het bedrijf kijkt hierbij naar het aantal activaties van nieuwe apparaten. Het onderzoek van Flurry vond plaats van 19 tot en met 25 december.

Zoals je in de tabel hieronder ziet, zijn 44 procent van alle geactiveerde toestellen afkomstig van Apple. Samsung, dat wereldwijd het grootste marktaandeel heeft, staat op de tweede plek met 26 procent. Ook telefoons van Huawei, Xiaomi, Motorola en LG lagen in groten getale onder de kerstboom, maar lang niet zo vaak als de apparaten van Apple.

apple-apparaten populair

Waar het aantal activitaties van Apple-apparaten tijdens de feestdagen niet is gestegen ten opzichte van vorig jaar, heeft Samsung wel een kleine groei doorgemaakt. Het percentage van de fabrikant ligt dit jaar 5 procent hoger dan in 2016. Dit zou komen door de lancering van de Galaxy S8, die wereldwijd goed wordt verkocht.

Vooral oudere toestellen

Vooral oudere Apple-toestellen werden rondom kerst veel verkocht. Uit data van Flurry blijkt dat de iPhone 7 en iPhone 6 het populairst waren. Iets meer dan 15 procent van alle Apple-activaties is toe te schrijven aan de iPhone 7. Op de tweede plek staat de iPhone 6 met 14,9 procent, terwijl de nieuwe iPhone X op plek drie staat met 14,7 procent.

apple-apparaten populair

De populariteit van de iPhone 6 en 7 heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de lagere prijs. De toestellen zijn al een tijdje beschikbaar en de afgelopen tijd flink in prijs gedaald. In Nederland haal je de iPhone 6 voor minder dan 300 euro in huis, terwijl de iPhone 7 voor ongeveer 500 euro nog steeds een interessant alternatief is. Opvallend is dat de iPhone 8 en 8 Plus, die dit jaar werden uitgebracht,  relatief weinig zijn verkocht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen