Deze apparaten worden straks niet meer door Apple ondersteund

Rutger Otto
16 mei 2015, 11:02
2 min leestijd
Deze apparaten worden straks niet meer door Apple ondersteund

Apple bestempelt enkele van zijn eigen apparaten tot ‘antiek’ en ‘verouderd’. In juni wordt daarom de ondersteuning voor deze iPhones en Macs stopgezet.

Lees verder na de advertentie.

Verouderde apparaten

Heb je nog een iPhone 3G die niet helemaal goed werkt, dan kun je er nu nog mee naar Apple, maar over een maand loop je het risico dat het bedrijf geen ondersteuning meer voor het model biedt. Apple heeft een lijst met apparaten opgesteld die vanaf 9 juni niet meer bij Apple Stores gerepareerd kunnen worden.

Dat schrijft 9to5Mac, dat in handen is van de complete lijst. Hier staan niet alleen iPhones tussen, ook minder bekende gadgets, zoals het elf jaar oude opslagapparaat Xserve RAID. Ook de iMac uit 2007 wordt momenteel nog steeds ondersteund.

iPhone 3GS iPhone inruil

Niet meer te repareren

Daar komt in juni dus een einde aan. Apparaten die al zeven jaar uit de productie zijn, worden door Apple bestempeld als antiek en verouderd. Daarom besluit het bedrijf uit Cupertino om deze niet langer te repareren, ook leveren ze er geen onderdelen meer voor om te repareren. Apple houdt online een lijst bij van artikelen die niet meer ondersteund worden.

Apple maakt overigens onderscheid tussen ‘antiek’ en ‘verouderd’. Producten die als antiek zijn aangeduid, kunnen in Cupertino en Turkije nog wel gerepareerd worden, mits ze in één van deze regio’s gekocht zijn. Afgezien daarvan is het met Applecare nog mogelijk om twee jaar in aanmerking te komen voor onderdelen en service.

Apple antiek

Deze producten zijn nu antiek:

  • apple macbook 17 inch17-inch MacBook Pro (Mid 2009)
  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS

Deze producten zijn helemaal verouderd:

  • Airport Express Base Station
  • 20-inch iMac (Mid 2007)
  • 24-inch iMac (Mid 2007)
  • 15-inch MacBook Pro (2.4/2.2GHz processor)
  • 17-inch MacBook Pro (2.4GHz processor)
  • XServe (eind 2006)
  • XServe RAID (eind 2004)

Heb je één van deze apparaten en kom je na 9 juni ineens in de problemen, dan ben je natuurlijk niet helemaal verloren. Naast Apple zijn er veel derde partijen die apparaten kunnen reageren. Zitten zij echter om onderdelen verlegen, dan wordt het een lastig verhaal. Misschien toch maar overstappen op een nieuw product?

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu