‘Apple van plan om meer Android-apps uit te brengen’

Wouter Nijsen
6 augustus 2015, 9:31
1 min leestijd
‘Apple van plan om meer Android-apps uit te brengen’

Uit een vacature van Apple blijkt dat het bedrijf mogelijk meer Android-apps wil ontwikkelen. Het bedrijf uit Cupertino is namelijk op zoek naar nieuwe ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Vacature hint naar meer Apple Android-apps

In de vacature, die werd ontdekt door 9to5Mac, staat beschreven dat Apple op zoek is naar ontwikkelaars om nieuwe ‘mobiele producten’ naar Android te brengen. Dit houdt waarschijnlijk in dat het bedrijf meer apps voor Android wil ontwikkelen. Het is echter niet bekend om welke applicaties het precies gaat en voor wanneer ze op de planning staan.

9to5Mac noemt een iTunes-, iMessage- of Safari-app voor Android als mogelijkheden, al is het maar de vraag of Apple deze apps daadwerkelijk naar het besturingssysteem van Google wil brengen.

Apple Android-apps

Apple CEO Tim Cook liet in 2013 weten niet negatief te staan tegenover het overzetten van iOS-apps naar Android, maar het alleen te doen als het logisch zou zijn. Dat is bij Apple Music in ieder geval wel zo.

Apple Music en Move to iOS

Momenteel zijn er twee Android-apps bij Apple in ontwikkeling, die later dit jaar zullen verschijnen. Hierbij gaat het om een Apple Music-app en de zogenoemde Move to iOS-app. Laatstgenoemde is een applicatie die Android-gebruikers helpt bij het overstappen op iOS.

De Apple Music-app voor Android verschijnt deze herfst en laat gebruikers van dat platform gebruikmaken van de nieuwe muziekdienst. Het is echter nog maar de vraag of en hoe de app van de iOS-versie gaat verschillen. Zo verscheen een tijdje geleden het gerucht dat de gratis functies van Apple Music niet voor Android-gebruikers beschikbaar komen. Dit zou betekenen dat Android-bezitters geen toegang krijgen tot de radiozender Beats 1 en Connect. Laatstgenoemde is een functie waarmee artiest gevolgd kunnen worden.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu