Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Apple zag deze Android-app écht niet zitten

Piet-Jan Lentjes
11 december 2023, 16:04
2 min leestijd
Apple zag deze Android-app écht niet zitten

Met een app konden Android-gebruikers berichten van en naar de Berichten-app op een Apple iPhone sturen. Maar Apple blokkeerde de app al heel snel.

Lees verder na de advertentie.

Apple zag deze Android-app écht niet zitten

Beeper Mini is een app voor Android-smartphones die wel iets heel speciaals kan. Of moeten we zeggen ‘kon’, want sinds kort heeft Apple er een stokje voor gestoken. Met de app konden Android-bezitters berichten via iMessage (in het Nederlands: Berichten) sturen en ontvangen.

beeper mini

De app werkte helemaal prima en de berichten werden zelfs in blauwe ballonnetjes getoond. Normaal staan berichten die vanaf een Android-toestel naar een Apple-device gestuurd worden in een groen tekstballonnetje.

Alle andere functies die je normaal in de Berichten-app van de iPhone kan gebruiken, waren ook beschikbaar in de Android-app. Daarnaast had je voor de Android-app geen Apple ID nodig, maar de dienst kost wel twee dollar per maand.

Android-app werkte opeens niet meer

Drie dagen na de release werkte de app opeens niet meer. Berichten werden niet meer verstuurd en het lukte zelfs niet meer om een telefoonnummer te activeren in de app.

Toen de app niet meer werkte was het niet meteen duidelijk wat er aan de hand was, tot een verklaring van Apple meer informatie gaf. Hierin vertelde Apple dat de app aanzienlijke beveiligings- en privacyrisico’s met zich meebrengt. Ze gaven daarbij aan dat deze technieken onder andere ongewenste berichten, spam en phishing in de hand kunnen werken.

De ontwikkelaars van Beeper Mini hebben in ieder geval al gezegd dat ze aan de Android-app blijven werken en naar manieren zoeken om de app weer werkend te krijgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu