‘Waarom Apple en Amazon samen jouw gezondheid gaan verbeteren’
Michel van 't Klaphek

Apple en Amazon richten zich allebei steeds meer op gezondheid. De twee gigantische bedrijven moeten daarom samenwerken, want alleen zo bereiken ze hun doelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Waarom Apple en Amazon samen moeten werken’

Tenminste, als het aan analisten van Morgan Stanley ligt wel. De zakenbank doet daarmee een nogal gewaagde uitspraak, maar onderbouwt de mening wel. ‘Wanneer Apple zich bij Haven aansluit worden twee belangrijke knelpunten opgelost’, aldus de bankiers.

‘Ten eerste heb je dankzij de gezondheidssensoren in Apple-apparaten altijd genoeg relevante data.’ De analisten bedoelen hiermee onder meer de stappenteller in je iPhone of de hartslagmeter van een Apple Watch. ‘Ten tweede heeft Apple het platform om informatie te verzamelen en nieuwe producten te ontwikkelen.’

watchOS 6

De bankiers denken dus dat een samenwerking met Apple zowel veel gezondheidsdata oplevert, als een groot platform om nieuwe apps uit te brengen. Wanneer het bedrijf uit Cupertino een nieuwe app in iOS plaatst staat het programma immers direct op miljoenen iPhones en iPads, zonder dat mensen er actief naar op zoek hoeven in de App Store.

Lees ook: Tip: Zo maak je een hartfilmpje met je Apple Watch

Samenwerkingen

Voorlopig is het niet meer dan een suggestie, maar Apple heeft in het verleden al vaker samengewerkt met anderen. Zo deed het bedrijf uit Cupertino mee aan een grootschalig hartonderzoek in samenwerking met Stanford Medicine. Bovendien voorspelde Morgan Stanley een paar maanden geleden al dat Apple Music naar de Echo, Amazons slimme speaker, zou komen.

Haven is een samenwerking tussen Amazon, zakenbank JP Morgan en Berkshire Hathaway, het moederbedrijf van de bekende investeerder Warren Buffet. Samen willen de gigantische bedrijven de gezondheidszorg simpeler, goedkoper en beter maken. Voorlopig focust men zich eerst op de gezondheid van de in totaal 1.2 miljoen werknemers. Ook Apple richt zich met hartfilmpjes, Schermtijd en de Activiteiten-app steeds meer op het verbeteren van mensen hun gezondheid.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.