Apple neemt augmented reality-bril serieus: koopt startup voor lenzen

Erwin Vogelaar
30 augustus 2018, 8:56
2 min leestijd
Apple neemt augmented reality-bril serieus: koopt startup voor lenzen

De geruchten dat Apple werkt aan een eigen bril voor augmented reality worden steeds concreter. Het bedrijf heeft namelijk startup Akonia Holographics overgenomen, die zich specialiseert in lenzen voor AR-brillen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple Akonia Holographics overneemt

Het in 2012 opgerichte Akonia Holographics is door Apple overgenomen. Apple heeft niet bevestigd hoeveel er voor de startup is betaald, of wanneer de overname heeft plaatsgevonden. De reden voor de overname lijkt in ieder geval wel duidelijk: Akonia specialiseert zich in het maken van lenzen voor augmented reality-brillen.

Akonia bezit meer dan tweehonderd patenten rond deze technologie. Nu heeft Apple die patenten in handen om aan zijn eigen AR-bril te werken. Hoewel er nog niets bevestigd is, zijn er al langer geruchten dat Apple aan deze technologie werkt.

apple akonia

Apple stelt zelf dat het bedrijf vaker kleinere bedrijfjes overneemt en dat het doel daarvan doorgaans niet wordt gedeeld. Eerder deze maand stelde bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo echter dat Apple in 2020 met een bril op de markt komt. De bril moet op een aangepaste versies van iOS draaien, met de huidige werknaam rOS.

De concurrentie aangaan

Met een eigen bril voor augmented reality zou Apple de concurrentie aangaan met onder andere Microsoft en Magic Leap. De kwaliteit van de brillen van deze bedrijven laat nog veel te wensen over. Zowel de vormfactor als de beelden moeten nog verder ontwikkeld worden voordat een dergelijke bril kan aanslaan bij het grote publiek.

Het uiteindelijke doel is een bril die lijkt op een normale bril, maar ondertussen allerlei virtuele elementen aan de echte wereld toevoegt. Denk aan pijlen op straat die je route aanwijzen, extra informatie over producten in de supermarkt of het creëren van een soort virtuele werkomgeving. Als Apple dat als eerste voor elkaar krijgt, dan is het bedrijf echt klaar voor de toekomst.

Meer augmented reality in 2019

We hoeven niet tot 2020 te wachten tot Apple meer met augmented reality gaat doen. Ook in 2019 zetten iPhones waarschijnlijk een grote stap voor augmented reality.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: Apple
Thema: Apple
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen