‘Apple-tracker om spullen terug te vinden heet AirTag en dit zijn de accuhoezen van de iPhone 11’

Michel van 't Klaphek
28 oktober 2019, 20:06
2 min leestijd
‘Apple-tracker om spullen terug te vinden heet AirTag en dit zijn de accuhoezen van de iPhone 11’

Het apparaatje om sleutels en andere spullen terug te vinden via je iPhone gaat AirTag heten. Ook weten we zo goed als zeker dat Apple binnenkort drie accuhoezen voor het iPhone 11-trio presenteert.

Lees verder na de advertentie.

‘AirTag is de naam van Apple-tracker’

Eerder vanavond kwamen iOS 13.2 en iPadOS 13.2 uit. In de broncodes van beide updates zijn verwijzingen naar “AirTag” gevonden. Het ligt voor de hand dat Apple hiermee refereert naar de nog onaangekondigde tracker om spullen terug te vinden. Tot nog toe stond dit ‘kastje’ bekend als de Apple Tag.

Uit de broncodes blijkt verder dat de batterijen van de AirTag verwisseld kunnen worden. Dit is fijn, want op die manier rek je de levensduur van de spoorneus op. Het is niet duidelijk of je de batterijen zelf kunt vervangen, of dat hier een Apple-monteur aan te pas moet komen.

Het wemelt overigens al maanden van de geruchten over de AirTag. Je zou het kleine apparaatje bevestigen aan waardevolle spullen, zoals een sleutelbos, waarna je deze objecten altijd terug kunt vinden via de Zoek mijn-app op je iPhone, iPad of Mac. Het kastje maakt continu contact met je andere Apple-apparaten.

→ Lees verder over de AirTag op onze overzichtspagina

‘Smart Battery Case voor iPhone 11 in de maak’

iOS 13.2 heeft nog meer geheimpjes verklapt. MacRumors heeft namelijk afbeeldingen van de nog onaangekondigde Smart Battery Cases voor de iPhone 11-familie ontdekt. Dit zijn beschermhoezen voor je iPhone met daarin een accu. Op die manier kun je een toestel onderweg van stroom voorzien, zonder dat je een oplader nodig hebt.

smart battery case iphone 11

Dat de Smart Battery Cases eraan zitten te komen mag geen verrassing zijn. Apple brengt al jaren accuhoezen voor haar telefoons uit. Het lijkt erop dat men aparte cases uitbrengt voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Qua design is er weinig veranderd. Wel is er natuurlijk rekening gehouden met de groter geworden cameramodule op de achterkant. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Smart Battery Cases worden uitgebracht. Ook over een prijskaartje is nog niets bekend. Momenteel betaal je 149 euro voor een accuhoesje voor de iPhone XS.

Op de hoogte blijven van de AirTag? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze gratis app!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: 9to5Mac, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu