Apple stopt met verkoop van routers, beeïndigt AirPort-productlijn
Lars Paijmans

Vanaf vandaag verkoopt Apple officieel geen draadloze routers meer. De productie van de AirPort is gestopt en alle producten verdwijnen spoedig uit de Apple Store.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple maakt AirPort verkoopstop officieel

Apple zet vandaag officieel een punt achter de volledige AirPort-productlijn. Deze bevat de AirPort Express, AirPort Extreme en de AirPort Time Capsule. Zolang de voorraad strekt zijn de producten nog te koop, maar daarna verdwijnen ze voorgoed uit het aanbod van Apple.

AirPort verkoopstop

De verkoopstop van de AirPort komt niet als een verrassing. Al sinds 2013 negeert Apple het product, en in november 2016 werd het team dat de producten overziet opgeheven. Toen het bedrijf daarna wifi-routers van Linksys ging verkopen in de Apple Store was het duidelijk dat de dagen van de AirPort geteld waren.

In een korte verklaring kondigt Apple de stop aan, maar zegt ook dat er in de toekomst een nieuw product verschijnt als het bedrijf ‘impact’ kan maken. Een anonieme bron stelde destijds dat Apple stopte met het verkopen van routers om meer te focussen op producten en diensten waar het bedrijf meer geld mee verdient.

Goed nieuws voor AirPort-bezitters

Heb je een AirPort thuis staan, dan betekent dit niet dat je deze meteen hoeft te gaan vervangen. De huidige AirPort-routers zullen nog steeds worden ondersteund door Apple, en ontvangen ook nog steeds software-updates.

Ook reparaties zouden de komende vijf jaar nog uitgevoerd worden. Nu er echter geen nieuwe exemplaren meer worden verkocht, zal ook deze ondersteuning vroeg of laat ook een keer stoppen.

Om gebruikers tegemoet te komen, heeft Apple een nieuw supportdocument op zijn website geplaatst. Hier staan een aantal praktische tips in die van pas komen als je op zoek gaat naar een nieuwe router.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.