Apple stopt met verkoop van routers, beeïndigt AirPort-productlijn

27 april 2018, 11:01
1 min leestijd
Apple stopt met verkoop van routers, beeïndigt AirPort-productlijn

Vanaf vandaag verkoopt Apple officieel geen draadloze routers meer. De productie van de AirPort is gestopt en alle producten verdwijnen spoedig uit de Apple Store.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt AirPort verkoopstop officieel

Apple zet vandaag officieel een punt achter de volledige AirPort-productlijn. Deze bevat de AirPort Express, AirPort Extreme en de AirPort Time Capsule. Zolang de voorraad strekt zijn de producten nog te koop, maar daarna verdwijnen ze voorgoed uit het aanbod van Apple.

AirPort verkoopstop

De verkoopstop van de AirPort komt niet als een verrassing. Al sinds 2013 negeert Apple het product, en in november 2016 werd het team dat de producten overziet opgeheven. Toen het bedrijf daarna wifi-routers van Linksys ging verkopen in de Apple Store was het duidelijk dat de dagen van de AirPort geteld waren.

In een korte verklaring kondigt Apple de stop aan, maar zegt ook dat er in de toekomst een nieuw product verschijnt als het bedrijf ‘impact’ kan maken. Een anonieme bron stelde destijds dat Apple stopte met het verkopen van routers om meer te focussen op producten en diensten waar het bedrijf meer geld mee verdient.

Goed nieuws voor AirPort-bezitters

Heb je een AirPort thuis staan, dan betekent dit niet dat je deze meteen hoeft te gaan vervangen. De huidige AirPort-routers zullen nog steeds worden ondersteund door Apple, en ontvangen ook nog steeds software-updates.

Ook reparaties zouden de komende vijf jaar nog uitgevoerd worden. Nu er echter geen nieuwe exemplaren meer worden verkocht, zal ook deze ondersteuning vroeg of laat ook een keer stoppen.

Om gebruikers tegemoet te komen, heeft Apple een nieuw supportdocument op zijn website geplaatst. Hier staan een aantal praktische tips in die van pas komen als je op zoek gaat naar een nieuwe router.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: imore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu