Nieuw ‘bewijs’ dat Apple aan draadloze oortjes werkt

Rutger Otto
16 juli 2016, 14:23
2 min leestijd
Nieuw ‘bewijs’ dat Apple aan draadloze oortjes werkt

Er is nieuwe informatie opgedoken rond het handelsmerk ‘AirPods’, waarvan wordt vermoed dat het draadloze oordopjes zijn van Apple.

Apple oortjes worden draadloos

Of de iPhone 7 nu een koptelefoonaansluiting krijgt of niet, Apple zou in elk geval werken aan oortjes die ook zonder draad aan de iPhone te koppelen zijn. De Bluetooth-oordoppen zouden de naam AirPods dragen en geruchten erover gaan al maanden. Nu zou er nieuw bewijs gevonden zijn.

MacRumors schrijft over het indienen van het merk AirPods. Dat is ingediend door het bedrijf Entertainment in Flight LLC. Dat klinkt niet als Apple, maar Apple heeft vaker patenten en merken geregistreerd onder misleidende namen, zoals ‘iPad’, ‘CarPlay’ en ‘iWatch’. Zo hoopt Apple nieuwe producten geheim te houden voor de buitenwereld.

iphone 7 oortjes

Handelsmerk

Het document werd ondertekend door Jonathan Brown. Dat is, toevallig of niet, ook de naam van een Apple-werknemer. Bij Apple is zijn titel ‘Senior Standards Counsel’ en het lijkt zijn werk om patenten en merken te beheren. De handtekening op het document komt ook overeen met de Apple-medewerker. Het lijkt dus wel duidelijk dat Apple inderdaad aan AirPods werkt.

Het handelsmerk mag dan in handen zijn van Apple, het is nog volstrekt onduidelijk of we ooit ‘AirPods’ gaan zien. Waar Apple eerder de naam iWatch registreerde, heet de wearable nu maar mooi Apple Watch. Dit document geeft echter wel weer een signaal af dat Apple aan Bluetooth-oortjes werkt.

AirPods van Apple

Eerder dit jaar kwam er al nieuws naar buiten dat Apple draadloze oortelefoons maakt met mensen die voor de overname van Apple bij Beats werkten. De oortjes zouden zelfs geen draad krijgen om de twee met elkaar te verbinden. Wel zouden ze meegeleverd worden met een bewaardoos, die ze ook meteen draadloos kan opladen. Het is onwaarschijnlijk dat Apple ze gratis meelevert met de iPhone 7, maar mogelijk komen ze wel in de Stores te liggen.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's