Apple publiceert onderzoek over het verbeteren van fotoherkenning

Lars Paijmans
27 december 2016, 11:16
2 min leestijd
Apple publiceert onderzoek over het verbeteren van fotoherkenning

Apple komt haar afspraak na en gaat onderzoeken voortaan publiceren. In het eerste openbare Apple AI onderzoek wordt uitgelegd hoe Apple het kunstmatig herkennen van foto’s aan het verbeteren is.

Lees verder na de advertentie.

Apple AI onderzoek gepubliceerd

In het gepubliceerde Apple onderzoek wordt een programma beschreven dat digitale afbeeldingen kan analyseren en objecten kan herkennen. In de Foto’s-app van iOS 10 is een soortgelijke techniek al aanwezig, maar Apple is van plan dit in de toekomst flink uit te breiden.

Apple AI onderzoek

Aan de ene kant overweegt Apple om te investeren in het herkennen van computer-genereerde afbeeldingen. Deze zijn gemakkelijker door een computer te duiden, maar gaat mogelijk de fout in als er echte foto’s moeten worden herkend. Daarom is er ook een ‘menselijke werkploeg’ nodig die objecten in echte foto’s labels geeft, zodat de computer ze kan leren herkennen.

Daarom kiest Apple voor een combinatie van de twee. Enerzijds wordt er geïnvesteerd in het verbeteren van ‘synthetische data’, maar gaan er ook mensen aan de slag om annotaties aan foto’s toe te voegen. Dit levert uiteindelijk een kunstmatige assistent op die dit op eigen houtje kan. Hoewel het voor nu voor foto’s bedoeld is, overweegt Apple ook een soortgelijke techniek voor video’s te ontwikkelen. Jarenlang stond Apple bekend als een erg gesloten bedrijf. Dit schrikt talentvolle onderzoekers af, waardoor Apple nu achterloopt op het gebied van kunstmatige intelligentie. Daarom besloot Apple om dergelijke onderzoeken voortaan openbaar te maken.

Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat het weer een bedrijf wordt waar onderzoekers graag aan de slag gaan en ze hun bevindingen ook met de rest van de industrie kunnen delen. Voor ons als gebruiker is dat alleen maar goed nieuws, omdat dit ervoor zorgt dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie sneller gaat dan voorheen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen