De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Zo gaat Apple steeds meer op Google lijken’

Michel van 't Klaphek
2 juni 2018, 13:23
2 min leestijd
‘Zo gaat Apple steeds meer op Google lijken’

Apple gaat zijn advertentienetwerk uitbreiden en werkt hiervoor samen met onder meer Snapchat en Pinterest. Het bedrijf uit Cupertino gaat hiermee steeds meer lijken op Google.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple-advertentienetwerk in de maak’

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Volgens de kwaliteitskrant kondigt Apple haar plannen tijdens WWDC 2018 aan, dat op 4 juni van start gaat. Het is de bedoeling dat Apple een nieuw advertentienetwerk gaat opzetten, en reclames toont binnen een netwerk van apps.

De eerste gesprekken worden momenteel met Snap, moederbedrijf van de chat-app, en Pinterest gevoerd. Wie in de laatste app zoekt naar stoelen, krijgt bijvoorbeeld een advertentie te zien waarin de IKEA-applicatie wordt aangeprezen. Hetzelfde gaat op voor zoektermen als ‘voetbal’, waarna je op een sport-app wordt gewezen.

Apple haalde in 2017 bijna een miljard dollar op door het tonen van advertenties in de eigen App Store. Het bedrijf is de laatste jaren bezig om meer omzet uit diensten te halen, en minder afhankelijk te zijn van productverkoop. Het nieuwe advertentienetwerk is niet hetzelfde als iAds, dat draaide om producten aan de man brengen en in 2016 verdween wegens tegenvallende resultaten.

‘Apple lijkt steeds meer op Google’

The Wall Street Journal stelt dat Apple steeds meer op andere technologiebedrijven, zoals Google en Facebook, gaat lijken. Dit vindt men omdat het bedrijf toenemende interesse toont in de advertentiemarkt.

Desondanks zijn er wel verschillen op te merken. Apples advertenties zijn namelijk niet zo gepersonaliseerd als die van bijvoorbeeld Google. Dit komt omdat Apple minder persoonsgegevens opslaat. Het bedrijf weet ‘enkel’ gebruikers hun leeftijd, locatie, gender, aantal Apple-apparaten en aantal/type downloads (apps, boeken, muziek). Het is nog onbekend wanneer Apple het advertentienetwerk aankondigt, als dit überhaupt het geval is.

Ook interessant: Opinie: het strenge privacybeleid van Apple betaalt zich eindelijk uit

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen