‘Apple werkt aan zelfgemaakte accu-chips voor 2018 iPhones’

Lars Paijmans
30 november 2017, 14:41
2 min leestijd
‘Apple werkt aan zelfgemaakte accu-chips voor 2018 iPhones’

De volgende iPhone wordt nog meer ‘Made by Apple’ dan zijn voorgangers. Na de eigen grafische chip en de A-chipserie, werkt Apple nu ook aan zijn eigen batterijchip voor de iPhone 2018.

Zelfgemaakte Apple accu-chips op komst

Nikkei schrijft vandaag dat de eerstvolgende iPhone waarschijnlijk uitgerust wordt met een gloednieuwe chip die het batterijverbruik in de gaten houdt. Tot nu toe verzorgde het Engelse bedrijf Dialog deze onderdelen, maar aan die samenwerking lijkt door dit gerucht een einde te komen. In plaats daarvan zou TSMC de productie op zich nemen, hetzelfde bedrijf dat ook de A11-chip maakte.

Apple accu-chips

“Apple wil deze zelfgemaakte chips volgend jaar al gebruiken, maar dit ligt nog niet helemaal vast”, aldus Nikkei op basis van ingewijden. De batterijchip zou ‘de meest geavanceerde in de hele industrie’ zijn.

Dit klinkt veelbelovend voor jou als iPhone-gebruiker, omdat een door Apple gemaakte batterijchip ongetwijfeld optimaal is afgestemd op iOS en de andere onderdelen. Het resultaat is een iPhone die langer meegaat op dezelfde accu, door taken efficiënter uit te voeren.

Lees ook: Het hoe en waarom van Apple’s plan om meer onderdelen zelf te produceren

Dialog-aandelen nu al in een dip

Als Apple inderdaad van plan is om ook zelf iPhone batterijchips te gaan maken, dan valt dat mooi in het plaatje dat de afgelopen maanden ontstaan is. Langzaam maar zeker neemt het bedrijf uit Cupertino steeds meer productie in eigen handen. Dat begon bij de CPU’s en later ook met de GPU’s. Deze werden eerst door Imagination Technologies gemaakt, maar toen bleek dat Apple de samenwerking stopzette kelderde de koers van het bedrijf met 70 procent in één dag.

Hoewel zowel Apple als Dialog nog niets gezegd hebben over het stopzetten van hun samenwerking, heeft het gerucht nu ook al invloed op de aandelen van het bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. In nog geen dag tijd daalde de koers met vijftien procent, omdat aandeelhouders bang zijn dat Dialog door het wegvallen van Apple sterk in waarde zal dalen.

Lees ook: Alles wat we nu al weten over de iPhone 2018

Bron: Nikkei
Bronnen afbeeldingen: iFixit,
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen