Apple accessoires worden mogelijk goedkoper
Roel van Hout

Er zijn een hoop bedrijven die Apple accessoires maken, en het zou zomaar kunnen dat deze in de nabije toekomst goedkoper worden: naar verluidt hoeven bedrijven minder aan Apple af te staan.

Als een bedrijf Apple accessoires wil maken moet het wel een officieel stempel van goedkeuring van Apple krijgen. Sinds 2005 bestaat daartoe Apple’s keurmerk Made For iPod (MFi), waar in de loop der jaren steeds meer apparaten onder kwamen te vallen. Tip: staat er op een verpakking geen MFi, koop het accessoire dan niet, omdat er mogelijk geen kwaliteitscontrole op is uitgevoerd.

In ieder geval heeft Apple volgens het Japanse weblog MacOtakara de kosten van dit keurmerk omlaag geschroefd. Hoewel nooit publiekelijk bekend is gemaakt hoeveel deelname aan het MFi-programma kost, circuleert er al jaren een schatting van ongeveer 10% van de verkoopprijs van een accessoire dat naar Apple moet.

Sommige Apple accessoires daalden al in prijs

Of het waar is of niet zal wellicht in de nabije toekomst gaan blijken, maar zeker is dat er in ieder geval één accessoire in prijs is gedaald: de Steel Series Stratus draadloze iPhone controller werd in de VS 20 dollar goedkoper.

Of dat een direct gevolg is van de prijsverlaging voor deelname aan het MFi-programma is echter niet zeker: veel klanten vonden de iPhone controllers die tot nu toe verschenen te duur. 100 euro voor een controller is, zeker in vergelijking met de controllers voor bijvoorbeeld PlayStation en Xbox, ook behoorlijk aan de prijs.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.