De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple wil één abonnement bieden voor tv, nieuws en muziek’

Lars Paijmans
28 juni 2018, 8:43
1 min leestijd
‘Apple wil één abonnement bieden voor tv, nieuws en muziek’

Apple overweegt om in de toekomst een groot abonnement te introduceren, waarmee je toegang krijgt tot alle diensten van het bedrijf voor een vast bedrag per maand.

Apple- abonnementsdienst

The Information schrijft dat Apple dit overkoepelende abonnement overweegt. Eerder dit jaar dook een soortgelijk gerucht op, dat stelde dat het bedrijf twijfelt over de manier waarop Apples tv-dienst moet worden aangeboden.

Apple abonnementsdienst

Apple zou daarmee een vergelijkbare strategie als Amazon kiezen met Amazon Prime. Voor een vast bedrag per maand krijg je daarmee ook toegang tot verschillende diensten. Apple zou dit kunnen doen om gebruikers lid te laten worden van muziekdienst Apple Music, de onaangekondigde Netflix-concurrent en de nieuwsdienst van Apple.

Deze nieuwsdienst zou bestaan uit artikelen uit tijdschriften, iets waar het bedrijf aan werkt sinds de startup Texture werd overgenomen. Deze dienst zou te vergelijken zijn met het Nederlandse Blendle.

Een voordeel op Netflix

Door de onaangekondigde tv-dienst te koppelen met Apple Music en deze nieuwdienst, heeft Apple vanaf de eerste dag een goed alternatief voor Netflix. Met alleen films en series zal het immers veel meer moeite kosten voor het bedrijf om Netflix van de troon te stoten en mensen te laten overstappen.

Dit alles hangt natuurlijk af van de prijs die Apple voor deze dienst wil vragen. Voor Apple Music betaal je nu tien euro per maand, dus het is de vraag of dit betekent dat de dienst van Apple boven de prijs van Netflix gaat zitten.

Lees ook: Poll: Heb jij interesse in een abonnement op alle soft- en hardware van Apple?

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu