Poll: Heb jij interesse in een abonnement op alle soft- en hardware van Apple?

Lars Paijmans
6 februari 2018, 16:59
2 min leestijd
Poll: Heb jij interesse in een abonnement op alle soft- en hardware van Apple?

Nu diensten voor Apple steeds belangrijker worden, stelt een analist voor dat het bedrijf met een ‘alles-in-één’-abonnement komt voor alles of een deel van Apples producten en diensten. Zou jij hier lid van willen worden?

Lees verder na de advertentie.

Een Apple abonnement voor soft- en hardware

Horace Dediu is een vooraanstaand analist die dit opmerkelijke idee aan The Wall Street Journal uitlegde. Hij stelt voor dat Apple zijn voordeel kan doen met een nieuw soort abonnement, dat niet alleen alle software, maar ook de hardware van Apple met elkaar combineert.

Apple abonnement

Volgens Dediu begint er namelijk een steeds groter spanningsveld te ontstaan tussen de hardware- en dienstenverkopen van Apple. Daarom stelt hij een dienst voor waarmee jij als gebruiker kunt aangeven op welke apparaten en diensten van Apple je een abonnement wil nemen. Kies bijvoorbeeld voor de iPhone, Apple Watch, iCloud en Apple Music en Apple stuurt je maandelijks een factuur, waarmee je direct alle vier deze nu nog losse producten afbetaalt. De hoogte van het bedrag hangt uiteraard af van de hoeveelheid producten en diensten je kiest.

Zeker nu Apple ook aan een eigen Netflix-concurrent werkt, heeft het bedrijf volgens de analist een unieke positie om consumenten een breed scala aan diensten en hardware te bieden. “Hierdoor hoeft Apple niet continu op zoek naar de volgende hit, en kan het vertrouwen op zijn abonnees voor inkomsten.”

Stabiele stroom aan inkomsten

Bovendien zorgt het voor een constante en stabiele stroom aan inkomsten voor het bedrijf uit Cupertino. Hierdoor is het minder belangrijk om op vaste tijden in het jaar met nieuwe producten te komen, en kan Apple het zich gemakkelijker veroorloven om meer te tijd te nemen in de ontwikkelfase van een nieuw toestel. Apple geeft met de HomePod het perfecte voorbeeld dat een dergelijke dienst niet eens zo gek is: zonder een abonnement op Apple Music heb je immers weinig aan het apparaat.

Zie jij een dergelijk abonnement zitten? Hierdoor krijg je voor een vast bedrag per maand alles wat je van Apple nodig hebt, inclusief hardware-upgrades als er een nieuw toestel uitkomt. Het voordeel is dat je hierdoor in september niet ineens een smak geld kwijt bent, al krijg je er ook minder flexibiliteit voor terug als het om het uitkiezen van een ouder model gaat.

Deel je mening door mee te doen met onderstaande poll!

Zie je de poll niet? Stem dan via deze link.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen