‘Apple overweegt TV Plus, Music, News Plus en Arcade te bundelen in 2020’

Lars Paijmans
14 november 2019, 12:48
2 min leestijd
‘Apple overweegt TV Plus, Music, News Plus en Arcade te bundelen in 2020’

In een poging om meer abonnees te werven, zou Apple volgend jaar al van plan zijn om al zijn digitale diensten als één groot abonnement aan te bieden.

Apple overweegt grote abonnementenbundel

Het nieuws is afkomstig van Bloomberg, dat verschillende anonieme bronnen gesproken heeft. Zij stellen dat het bedrijf druk in overleg is met verschillende partijen om deze bundel mogelijk te maken.

Met de komst van Apple TV Plus begin november zagen we het bedrijf van Tim Cook hier al mee experimenteren. De nieuwe streamingdienst is gratis beschikbaar voor studenten die een studentenabonnement op Apple Music hebben.

apple abonnement bundel

Afhankelijk van hoe lastig het wordt om alle partijen tevreden te houden, zou Apple in 2020 een dergelijke bundel voor iedereen beschikbaar willen maken. Met deze grote Apple-bundel haal je voor een vast bedrag per maand een flink aantal diensten in huis. Zo kun je onbeperkt series kijken op Apple TV Plus, nieuws lezen met het Blendle-achtige Apple News Plus, exclusieve games spelen met Apple Arcade en muziek luisteren met Apple Music.

Daarmee benut Apple zijn inmiddels brede aanbod aan diensten ten opzichte van concurrenten als Netflix en Spotify, die zich maar op een klein deel van dit aanbod richten. Zo lang de prijs aantrekkelijk genoeg is, zou dat volgens Apple meer mensen moeten overhalen om de overstap naar Apples alternatieven te maken.

Mogelijk in 2020 al gepresenteerd

Of deze Apple-bundel er komt, zal vooral afhangen van de afspraken die het bedrijf kan maken met regisseurs, uitgeverijen en artiesten. Zo zouden de kosten van bijvoorbeeld Apple News Plus naar beneden gaan als een dergelijke bundel er zou komen, waardoor uitgevers er ook minder mee verdienen. Het is dus afwachten of ze hiermee akkoord gaan. Voorlopig zou Apple van plan zijn om de bundel in de loop van 2020 te presenteren.

Lees ook: Apple TV Plus review: twijfelachtige start voor nieuwe streamingdienst

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's