Apple aangeklaagd voor vertragen van oudere iPhones

Rutger Otto
23 december 2017, 9:55
1 min leestijd
Apple aangeklaagd voor vertragen van oudere iPhones

Nadat Apple bevestigde iPhones met oudere accu’s te vertragen, is het bedrijf door meerdere gebruikers voor de rechter gesleept.

Lees verder na de advertentie.

iPhone vertraging

Het gaat om ten minste twee groepen die Apple hebben aangeklaagd, schrijft Bloomberg. Zij zijn het niet met de werkwijze van Apple eens.

De groep die zich bij de rechtbank in Chicago meldde, claimt dat Apple de prestaties van hun iPhone 5, iPhone 6(S) en iPhone 7 expres heeft verlaagd. Dat zou het bedrijf hebben gedaan om te zorgen dat mensen nieuwe iPhones kopen.

Een andere groep heeft een zaak aangespannen in Los Angeles. Deze mensen zeggen dat ze een contract hebben getekend bij Apple waarin het bedrijf belooft zich niet expres met het gebruik of de snelheid van het toestel te bemoeien.

iPhones vertragen

Uitvallende iPhones

Apple gaf deze week in een verklaring toe dat het de prestatie van oudere iPhone verlaagt, zodra er om te veel kracht wordt gevraagd. Volgens het bedrijf is dat noodzakelijk, omdat de telefoons anders kunnen uitvallen. Het probleem zou in de eerste plaats liggen bij de lithium-ion accu die in iPhones wordt gebruikt. Hoewel ze lang houdbaar zijn, worden ze na verloop van tijd wel zwakker.

Lees ook: Waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt

Een oudere iPhone kan hierdoor uitvallen als hij in korte tijd veel energie vraagt. “Om dit soort pieken in accugebruik glad te strijken, vermindert de software de prestaties van de iPhone 6, iPhone 6S en SE”, stelt Apple. Zo blijft de iPhone bruikbaar, al gebeurt dat op zulke momenten iets langzamer en minder vloeiend.

Softwarematige oplossing

De oplossing is in iOS 10.2.1 doorgevoerd nadat er klachten kwamen dat iPhone 6S-modellen plotseling uitvielen. Met deze oplossing is dat probleem grotendeels opgelost. Sinds iOS 11.2 geldt de functie ook voor iPhone 7-toestellen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Bron afbeelding: iFixit
Categorie: Opmerkelijk
Devices: iPhone 6S, iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen