Apple aangeklaagd voor automatische iOS 7 download
Roel van Hout

Sommige iOS-gebruikers willen niet overstappen op iOS 7. Eén van hen heeft Apple aangeklaagd omdat zijn iPhone een automatische iOS 7 download startte.

automatische iOS 7 downloadEen groot deel van de iOS-gebruikers is inmiddels overgestapt naar iOS 7, maar sommigen houden de boot bewust en hardnekkig af. Dat is natuurlijk hun goed recht, ook al is er op een zeker moment geen ontkomen meer aan. Het is in ieder geval niet fijn als Apple een automatische iOS 7 download dwingt.

Automatische iOS 7 download neemt ruimte in

Dat de klant dan boos wordt, is ook niet heel vreemd: de installatie van iOS 7 moet je dan wel handmatig starten, tot die tijd neemt het installatiebestand wel ruimte in op een iPhone. Een inwoner van Apple’s thuisstaat Californië heeft Apple daarom aangeklaagd.

In een verklaring laat de man weten dat “Apple’s minachting voor de voorkeur van de klant in verband met iOS 7 misdadig is” en dat Tim Cook een bedrijfscultuur in stand houdt die niet draait om “tevredenheid van klanten, maar om bedrijfswinst”. Volgens de klant zal deze strategie uiteindelijk falen.

De klant eist een schadevergoeding van 50 dollar en een manier om van het installatiebestand af te komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.