Apple aandeel bereikt hoogste punt van dit jaar
Roel van Hout

De koers van de aandelen drukt goed uit hoe het met een bedrijf gaat. Apple zit weer in de lift: het Apple aandeel bereikte het hoogste punt van dit jaar tot nu toe.

Als Apple een nieuwe iPhone aankondigt die geen radicale vernieuwing blijkt te zijn, daalt de koers van het Apple aandeel altijd onmiddellijk. Er is, ruim 2 jaar na de dood van Steve Jobs, nog steeds niet bij iedereen het vertrouwen dat Tim Cook in staat is om Apple net zo baanbrekend te laten zijn als Jobs dat deed.

Tim Cook zal echter een fijn weekend hebben, want het Apple aandeel bereikte gisteren het hoogste punt van het jaar tot nu toe: bij het sluiten van de Amerikaanse NASDAQ-beurs stond het aandeel op 556 dollar: de eerste keer sinds 1 januari van dit jaar dat het boven de 550 dollar-grens uitkomt.

Aandeel Apple Inc (verloop januari 2013 – november 2013)

Apple aandeel

Meer informatie over het aandeel van Apple (Google Finance)

Apple aandeel heeft een grillig jaar achter de rug

Het jaar begon nog goed voor Apple: op 1 januari was het aandeel 554 dollar waard, maar vanaf 2 januari is het geleidelijk ingezakt. In april werd zelfs een dieptepunt van 392 dollar bereikt.

De goede verkoop van met name de iPhone 5S en de introductie van de iPad Air en iPad Mini Retina hebben het vertrouwen in Apple echter goed gedaan, wat de hoge koers op dit moment verklaart.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.