Apple test nieuwe 5G-techniek voor toekomstige iPhones

Lars Paijmans
24 mei 2017, 8:52
1 min leestijd
Apple test nieuwe 5G-techniek voor toekomstige iPhones

Apple is officieel begonnen met het testen van de opvolger van 4G. De Apple 5G test is bedoeld voor toekomstige iPhones en andere apparaten.

Apple start tests met 5G

Business Insider ontdekte dat Apple toestemming heeft gekregen om een experimentele versie van 5G te gaan testen. Het zou hier specifiek gaan om de zogenoemde ‘millimeter wave band’, een draadloze technologie die de kwaliteit van je internetverbinding moet vergroten.

Dit komt door de hogere bandbreedte van de techniek, waardoor maximale snelheden tot 10GB per seconde gehaald kunnen worden. Het probleem hierbij is alleen dat de millimeter wave-techniek bekend staat om problemen in drukbevolkte gebieden zoals steden.

Apple 5G

De Apple 5G tests mogen uitgevoerd worden op hun hoofdkantoor in Cupertino en een nabijgelegen kantoor. Opvallend genoeg geeft het document aan dat Apple de techniek een jaar wil uitproberen. Een duidelijke aanwijzing dat de iPhone 8 en andere Apple-producten dit jaar nog geen 5G zullen ondersteunen. We verwachten dat dit nog wel een aantal jaar zal duren.

Dit maakt nu nog niet zoveel uit, omdat providers eerst ook 5G moeten uitrollen. Dit staat bij veel aanbieders nog in de kinderschoenen en zal geleidelijk worden opgestart.

Een voorproefje op de Apple satelliet?

In het document valt verder te lezen dat Apple gebruik zal maken van de 28 en 39GHz banden. Dit is opvallend, omdat de 28GHz band bekendstaat om stabiele verbindingen tussen de aarde en een satelliet in de ruimte. Een tijdje terug nam Apple nog verschillende satelliet-experts aan. Zou het bedrijf uit Cupertino hier grootsere plannen mee hebben dan aanvankelijk werd gedacht?

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's