Het zijn weer iDays bij Amac! De grootste Apple sale van Nederland.

‘Apple brengt in 2022 eerste iPhone met eigen 5G-modem uit’

Michel van 't Klaphek
13 oktober 2019, 10:14
2 min leestijd
‘Apple brengt in 2022 eerste iPhone met eigen 5G-modem uit’

Afgelopen jaar kocht Apple de modemdivisie van Intel over, en de iPhone-maker laat er geen gras over groeien. In 2022 moet de eerste iPhone met een Apple 5G-modem van de band rollen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple 5G-modem in 2022’

Dat schrijft Fast Company. De website sprak met een bron die betrokken is bij de ontwikkeling. Deze persoon geeft aan dat de tijdlijn van Apple behoorlijk ambitieus is. Bij de ontwikkeling van een 5G-modem komt immers een hoop kijken. Bovendien hebben de betrokkenen weinig ervaring met dit proces, waardoor het ook 2023 kan worden.

iPhone 11 Deep Fusion

“Een modem in twee jaar op de markt brengen is behoorlijk ambitieus”, aldus de bron. Nadat het product is ontworpen en in elkaar is gezet, vindt er namelijk nog een grondig controleproces plaats. De bron zegt dat dit langer duurt dan veel mensen denken. Zo moet gekeken worden of het 5G-modem van Apple goed overweg kan met de draadloze netwerken van providers.

Daarnaast moet de hardware gekeurd worden door controle-instanties, zoals de Amerikaanse FCC. Daarbovenop komen nog allerlei controles om aan wereldwijde standaarden te voldoen. Volgens de bron hebben sommige mensen bij Apple niet helemaal door hoe lang dit allemaal kan duren, waardoor 2023 een meer realistisch doel is.

Ook interessant: Apple neemt Intels modemdivisie over voor 1 miljard dollar

Waarom Apple een eigen 5G-modem maakt

Momenteel levert Qualcomm modems aan Apple. De band tussen deze twee bedrijven is echter allesbehalve stabiel. In het verleden vonden meerdere rechtszaken over en weer plaats. Alhoewel de strijdbijl voorlopig begraven is, lijkt Apple op zoek te zijn naar een alternatief. De iPhone-maker kocht eerder dit jaar de modemdivisie van Intel op.

De patenten die deze producent in beheer heeft vormen de basis voor het 5G-modem dat Apple gaat maken, aldus de bron. Het bedrijf uit Cupertino wil een ‘System on a Chip’ maken, waarbij meerdere chips (zoals een processor en grafische kaart) samengevoegd worden. Dit zou een snelheidsboost moeten opleveren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen