De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple onderzocht mogelijkheden van 4K video-streamen in 2013

Rutger Otto
19 juni 2015, 8:49
2 min leestijd
Apple onderzocht mogelijkheden van 4K video-streamen in 2013

Apple was twee jaar geleden al bezig met uitzoeken of het iets met het streamen van 4K-video-content kon doen. Het idee was uiteindelijk digitale distributie en on-demand streamen van 4K films.

Lees verder na de advertentie.

Onderzoek naar Apple 4K

Het bedrijf van Tim Cook vroeg in 2013 om 4K video-content bij Sony met de bedoeling om de video’s digitaal te distribueren. Ook wilde Apple testen met on-demand streamen in 4K. Dat blijkt uit nieuwe documenten die Wikileaks na de Sony datahack heeft gepubliceerd.

Het document in kwestie is een brief van Culver Digital Distribution Inc, een afdeling van Sony Pictures Entertainment, die aan Apple is gericht. Er wordt geschreven over een formele overeenkomst tussen de twee bedrijven voor het ‘testen en/of voorbereiden’ van 4K-content van Sony’s films en tv-series. De brief is getekend op 26 september 2013. Daarmee lijkt Apple al bijna twee jaar bezig om het terrein van 4K-beelden te onderzoeken.

nieuwe apple tv

Een nieuwe Apple TV

In 2013 gingen de geruchten al dat Apple zou werken aan een 4K Apple TV. Toch zien we daar nog steeds niets van terug. Ook de laatste berichten en geruchten rondom een nieuwe Apple TV zeggen dat 4K geen optie zal zijn. Op zich niet erg, want hoewel 4K-tv’s goedkoper worden, is er nog steeds te weinig content beschikbaar in 4K.

Later dit jaar wordt een nieuwe Apple TV verwacht. De laatste versie stamt uit 2013 en is aan vervanging toe. Ook zal Apple dit jaar een nieuwe televisiedienst introduceren die aanvankelijk alleen voor Amerikanen te gebruiken is. Zij kunnen daarmee naar tv kijken via de Apple TV. Een kabel-abonnement is dus niet meer nodig. Naar verwachting krijgt Apple TV ook een eigen App Store.

Wikileaks postte nieuwe documenten die uit de Sony-hack afkomstig zijn. Eind vorig jaar werd Sony het slachtoffer van een cyberaanval. Daarbij werden e-mails van medewerkers gestolen en kwam er informatie van medewerkers en acteurs op straat te liggen. Noord-Korea zou achter de hack zitten.

Lees meer over Apple TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu