‘Apple werkt met LG aan 3D-camera voor volgende iPhone’

Rutger Otto
24 november 2016, 15:35
2 min leestijd
‘Apple werkt met LG aan 3D-camera voor volgende iPhone’

Apple zou samen met de Zuid-Koreaanse fabrikant LG werken aan een nieuwe dual-camera module voor ‘3D fotografie’. Het betreft waarschijnlijk een update voor de huidige iPhone 7 Plus-camera.

Lees verder na de advertentie.

Apple 3D-camera

Camera’s in iPhones worden constant verbeterd, zodat gebruikers betere foto’s met hun telefoon kunnen schieten. The Korea Economic Daily schrijft in een kort bericht dat LG Innotek samen met Apple werkt aan een nieuwe 3D smartphone-camera. In de iPhone 7 Plus is de dubbele camera-module al afkomstig van LG.

“Apple bekijkt de mogelijkheden om zijn 3D cameratechnologie met de smartphonecamera van LG Innotek te combineren”, zeggen bronnen. “Omdat LG zelf ook met de technologie bezig is, zal de samenwerking waarschijnlijk ergens in het komende jaar zijn vruchten afwerpen.”

iphone-7-plus-review

Verbeterde Portretmodus

Over wat voor vruchten het dan gaat, is onduidelijk. Het meest voor de hand ligt dat het hier gaat om een verbeterde versie van de Portretmodus. Daarmee maken iPhone 7 Plus-gebruikers met de meest recente versie van iOS foto’s waarbij het onderwerp heel scherm in beeld komt en de achtergrond een stuk waziger. Dat levert een professioneel bokeh-achtig effect op.

Apple gebruikt hiervoor een techniek die de omgeving omzet als 3D-model om te identificeren wat de voor- en achtergrond is. Daarvoor wordt de dubbele camera ingezet. De Portretmodus is nog in bèta. De randen van het onderwerp lopen nog te vaak over in de achtergrond om echt van de functie overtuigd te zijn. Een verbeterde ‘3D-camera’ zou daar verandering in kunnen brengen, al lijkt het voor een deel ook aan te komen op software-updates.

Startup

Anderhalf jaar geleden kocht Apple de Israëlische startup LinX voor 20 miljoen dollar. Dat bedrijf bezigde zich met 3D-cameratechnologie en had bijvoorbeeld de techniek in huis om meer diepte aan digitale plaatjes toe te voegen, bijvoorbeeld voor de Portretmodus. De reguliere iPhone 7 heeft geen dubbele camera, waardoor dat toestel geen bokeh-effect kan tonen. Verwacht wordt dat beide iPhones komend jaar een dubbele camera krijgen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7 Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen