Apphabet: Zinnen maken met applicaties
Redactie

Op dit moment staan er ruim 100.000 applicaties in de App Store die allemaal een ander icoontje hebben. Veel applicaties hebben een icoontje met een letter of cijfer, en daar kunnen we volgens art director Ine Reijnen meer mee doen. Op haar website heeft ze het hele alfabet in applicatie icoontjes geplaatst. Met deze icoontjes kunnen wij gedichten en uitspraken op ons springboard maken.

Voorbeelden

Op de website staan al verschillende voorbeelden. Alle teksten moeten op één pagina van je springboard passen, dus mag je niet meer dan 16 letters gebruiken. Enkele ‘pakkende’ teksten die op dit moment al gemaakt zijn staan hieronder afgebeeld.

Nederlandse applicaties

In het apphabet staan verschillende Nederlandse applicaties. Wie goed zoekt kan gemakkelijk de applicaties van Hyves, de Volkskrant, Jaap en het CBR vinden. Naast de Nederlandse applicaties zijn ook onder andere de applicaties van Google, Wikipedia, Twitter en Facebook gebruikt.

Als je een leuke suggestie voor een uitspraak hebt kan je deze sms’en, Twitteren of doorbellen naar Ine Reijnen zelf. Met een beetje geluk komt je uitspraak dan op haar website te staan. Alle contactinformatie is te vinden via haar website.

Tipgever: @MaxvdKolk

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.