De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Deze 3 functies maken de Apple Watch Ultra straks nóg beter

Mike Peek
25 september 2022, 11:12
2 min leestijd
Deze 3 functies maken de Apple Watch Ultra straks nóg beter

De Apple Watch Ultra is het beste slimme horloge dat Apple momenteel verkoopt. Toch wordt hij binnenkort nóg beter. Deze nieuwe functies komen dit najaar naar de Apple Watch Ultra.

Lees verder na de advertentie.

3 functies die de Apple Watch Ultra nog beter maken

Met de Apple Watch Ultra heb je serieus gereedschap om je pols. De titanium behuizing is sterker dan die van de Apple Watch Series 8, waardoor je hem minder snel beschadigt. Je kunt er ook een stuk dieper mee onder water, namelijk tot 100 meter. Daarnaast is de accuduur veel langer en de gps nauwkeuriger.

De Ultra is daarmee vooral voor avonturiers de ideale smartwatch. Binnenkort komen er dankzij software-updates bovendien nieuwe functies naar de Apple Watch Ultra, die het horloge nóg beter maken. Dit zijn ze!

1. Oceanic+ app

Omdat je zo ver onder water kunt met de Apple Watch Ultra is hij zeer geschikt voor duikers. Het horloge laat bijvoorbeeld de watertemperatuur en -diepte zien zodra je kopje onder gaat. Ook ontwikkelt Apple in samenwerking met Huish Outdoor een speciale Oceanic+ app. Daarmee wordt de Ultra straks een echte duikcomputer. Je kunt je tocht dan volledig van tevoren plannen, inclusief een decompressie-algoritme. Daarmee voorkom je dat je te snel weer naar boven gaat en caissonziekte oploopt. Wel zo fijn.

Apple Watch Ultra kopen

2. Nóg langere accuduur dankzij energiebesparing

Met een batterijduur van 36 uur verslaat de Ultra iedere andere Apple Watch. Binnenkort komt er bovendien een energiebesparing-modus die de accuduur oprekt tot maar liefst 60 uur. Het gaat hier om een modus waarbij alle functies beschikbaar blijven. Wel meet het horloge minder vaak je hartslag en exacte positie om batterijsap te besparen. In ruil daarvoor krijg je dus een smartwatch die het hele weekend niet aan de oplader hoeft. Dat is ook ideaal als je van lange hikes houdt.

3. Ren tegen jezelf met Race Route

Als je hardloopt zie je op de Apple Watch Ultra natuurlijk alle statistieken. Toch kan het lastig zijn om te bepalen hoe goed je het nu eigenlijk doet. Daar komt straks verandering in met Race Route. Dankzij deze functie zie je op het scherm hoe je huidige renrondje zich verhoudt tot je beste prestaties ooit. Dat motiveert uiteraard ook om net een stapje extra te zetten en je persoonlijke record te verbeteren.

Je hebt overigens geen Apple Watch Ultra nodig om van deze functie gebruik te kunnen maken. Race Route zal beschikbaar zijn voor gebruikers van een Apple Watch Series 4 of nieuwer.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu