Documentairetip: deze film volgt de opkomst en ontwikkeling van apps

Rutger Otto
3 december 2017, 13:48
2 min leestijd
Documentairetip: deze film volgt de opkomst en ontwikkeling van apps

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld achter apps is er nu App: The Human Story. Een film over ‘wat het betekent om een mens te zijn in een technologische wereld’.

Lees verder na de advertentie.

App: The Human Story

App: The Human Story begon als een project op Kickstarter in 2014. Daar haalden de makers met behulp van ruim tweeduizend mensen een bedrag van 164.000 dollar op om te film te kunnen maken. Nu is de documentaire af en kan iedereen hem bekijken via Vimeo.

De film van 70 minuten gaat over apps, de mensen die eraan werken en de mensen die ze gebruiken. Volgens de makers zelf is het ‘een onthullend kijkje achter de schermen van hetgeen dat mobiele apparaten tot een wereldveranderend fenomeen hebben gemaakt’.

Menselijke verhalen

Dat betekent dat je in de film ziet hoe het is om apps te maken en waar makers allemaal rekening mee moeten houden. Daarbij wordt het nooit te technisch: de documentaire richt zich vooral op de menselijke kans. Wel zie je de opkomst van apps in beeld gebracht worden. De timing is goed, want het is tien jaar geleden dat de eerste iPhone uitkwam. Volgend jaar markeert het tienjarig bestaan van de App Store.

Opinie: De nieuwe App Store heeft een averechts effect

App: The Human Story laat onder meer ontwikkelaars zien die met grootse plannen aan apps werken, maar wat niet altijd een succesverhaal wordt. Het is hard werken en lastig opboksen tegen grote spelers, zoals Candy Crush, die de toplijsten in de App Store blijven aanvoeren.

Bekijk de film

De documentaire snijdt daarnaast aan hoe software het leven van miljoenen mensen wereldwijd bepaalt, ook op sociaal gebied. En niet altijd op een goede manier, zeggen mensen in de film. “Er is heel veel veranderd”, zegt een ontwikkelaar. “Maar de kernwaarden horen niet te veranderen.” Er wordt dan ook niet alleen een lofzang gevoerd in de film. “Het is misschien hard om te zeggen dat Apple een stukje van zijn ziel heeft verloren”, zegt één van de mensen in de film. “Maar op een bepaalde manier is dat wel gebeurd.”

Ben je benieuwd naar App: The Human Story, dan kun je de film via Vimeo bekijken voor 12,62 euro. Houd er rekening mee dat de documentaire in het Engels en zonder ondertiteling is. Je kunt ook nog even wachten. In januari verschijnt de film op iTunes en later in 2018 komt hij mogelijk op streamingdiensten als Netflix.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Kickstarter
Categorie: Apps
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen