Apple wilt App Store zoekfunctie verbeteren met zoektermen
Wouter Nijsen

Apple is bezig met een nieuwe functie waarmee het zoeken in de App Store een stuk sneller moet gaan. Als je een zoekterm invult, krijg je onder de zoekfunctie gerelateerde zoektermen te zien die overeenkomen met waar je naar aan het kijken bent.

App Store zoekfunctieOp die manier wil Apple ervoor zorgen dat je langer in de App Store blijft en je zo misschien wel meer apps vindt en installeert. Als je meer apps van dezelfde soort wilt hebben of simpelweg niet hebt gevonden wat je zoekt, kun je nog altijd op de nieuwe zoektermen klikken. Dat melden meerdere gebruikers aan MacStories, waarbij de nieuwe functie al is uitgerold. De verwachting is dat Apple op korte termijn de functie voor iedereen beschikbaar maakt.

Volgens MacStories is het aannemelijk dat de nieuwe zoekoptie uit de koker komt van Chomp, die zoekmachinedienst die Apple in 2012 overnam. Naar alle waarschijnlijkheid hebben zij het hele systeem ontworpen. De makers keken vermoedelijk naar zoektermen die veel door de bezitters van de iPhone en de iPad gebruikt zijn.

Wanneer je op een nieuw zoekwoord drukt, komen er weer nieuwe termen bovenin de App Store om op te tikken. Daarbij kun je continu blijven zoeken naar jouw ideale app, zonder teleurgesteld te hoeven worden.

Apple test de gerelateerde zoektermen momenteel bij een klein gedeelte van de iOS-gebruikers. Het kan daardoor goed zijn dat jij de functie nog niet hebt op je iDevice. Volgens enkele gebruikers was de nieuwe functie zelfs alweer verdwenen na het opnieuw opstarten van de App Store.

Lees meer over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.