Apple verbetert zoekfunctie van App Store

Rutger Otto
14 november 2015, 10:55
2 min leestijd
Apple verbetert zoekfunctie van App Store

Apple zou in de afgelopen weken een aantal verbeteringen hebben doorgevoerd in de manier waarop zoeken in de App Store werkt.

Lees verder na de advertentie.

App Store zoeken verbeterd

De laatste paar dagen is de zoekfunctie van de App Store een stuk verbeterd. Dat schrijft TechCrunch naar aanleiding van ontwikkelaars die de verandering opmerkten. Volgens hen toont de App Store nu meer relevante en intelligente resultaten wanneer gebruikers naar apps zoeken.

De eerste vernieuwingen zouden begin november al zijn doorgevoerd. Echt grote veranderingen kwamen met een algoritme-update op 12 november, enkele dagen geleden. De apps die na een zoekopdracht verschijnen, worden nu op meer manieren weergegeven dan alleen op basis van zoektermen. Dat betekent dat als je naar Twitter zoekt, je ook sneller relevante apps in de resultaten tegenkomt, zoals Tweetbot. Dit was voor de verandering niet het geval.

App Store sale

Slimmer en contextgevoelig

De nieuwe manier van resultaten presenteren lijkt in elk geval in de Amerikaanse App Store te werken, maar ook in de Nederlandse versie zien we een app als Tweetbot al snel terugkomen na een zoekopdracht naar ‘Twitter’. TechCrunch beschrijft het als volgt: “De App Store zet apps nu op volgorde door een combinatie te gebruiken van contextgevoelige zoekwoorden, waaronder gedeeltelijke overeenkomsten, samen met merknamen van concurrerende app-namen en andere overeenkomsten.”

Apple tweakt de zoekfunctie

Uiteindelijk moet de verandering voor gebruikers simpelweg zijn dat ze sneller de juiste app vinden of gewezen worden op goede alternatieven. Apple werkt de laatste tijd ook buiten de App Store aan het verbeteren van de zoekfunctie binnen iOS. Dat doet het sinds de komst van iOS 9 bijvoorbeeld met een proactief zoekscherm – dat je opent door op het homescherm helemaal naar rechts te vegen. Ook is sinds die update van het besturingssysteem Siri een stuk slimmer geworden. Wat dat betreft is het logisch dat ook de App Store een stukje beter is gaan werken.

Lees meer over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu