‘App Store bevat 5 miljoen apps in 2020’

Rutger Otto
11 augustus 2016, 8:57
2 min leestijd
‘App Store bevat 5 miljoen apps in 2020’

De App Store blijft maar groeien, ontwikkelaars blijven apps indienen. Uit een nieuwe analyse blijkt dat de App Store in 2020 zo’n vijf miljoen apps zal aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

App Store-apps

Dat zou betekenen dat de omvang van de App Store in de komende vier jaren meer dan verdubbelt. Dat schrijft althans het analysebureau Sensor Tower. In 2015 waren er zo’n 1,75 miljoen actieve apps in de App Store te vinden. Dat moeten er aan het einde van dit jaar 2,93 miljoen zijn.

Om daarna in vier jaar door te groeien naar 5,06 miljoen, moet de catalogus binnen vier jaar nog 73 procent groter worden. De meeste groei lijkt in de grafiek van Sensor Tower dit jaar te gebeuren, als er 1,18 miljoen apps in de App Store bij komen.

app store-apps

Groei in aantal apps

Het onderzoek is gebaseerd op data van de App Store die terugloopt tot 2008, toen de winkel werd gelanceerd. Sensor Tower maakt onderscheid tussen alle apps en actieve apps binnen de Store en gaat uit van het laatste. In het eerste jaar van de App Store, kwamen er vijfduizend apps in te staan. Sindsdien zit er alleen maar groei in de appwinkel. In augustus 2016 staat de teller al op 2 miljoen.

Als we kijken naar het soort apps dat in de App Store verschijnt, dan zijn dat vooral games. In mei van dit jaar werden er in totaal 48.231 nieuwe apps uitgebracht volgens het onderzoek. Daarvan waren er 20.958 games, 43 procent van het totaal. Op een tweede plek stond ‘Onderwijs’ met 2.472 apps, en daarna ‘Entertainment’ met 2.378 apps.

Dat games zo populair blijven, is niet erg verrassend. Spelers raken doorgaans snel op games uitgekeken of spelen een game uit en verwijderen hem daarna om ruimte te maken voor een nieuwe.

Maatregelen van Apple

Voor ontwikkelaars is het de laatste jaren lastiger geworden om hun app op te laten vallen. Volgens Apple wordt 65 procent van de gedownloade apps gevonden via een zoekopdracht. Het bedrijf van Tim Cook is van plan veranderingen door te voeren zodat gebruikers gemakkelijker nieuwe apps ontdekken, want de ‘Uitgelicht’-pagina en hitlijsten blijken niet genoeg. Ontwikkelaars kunnen binnen de App Store adverteren en Apple wil meer rekening houden met persoonlijke voorkeuren van gebruikers.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu