De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple denkt aan nieuwe indeling van App Store’

Rutger Otto
15 april 2016, 8:55
2 min leestijd
‘Apple denkt aan nieuwe indeling van App Store’

De App Store zou eindelijk weer eens een grote make-over gaan krijgen. Apple onderzoekt bijvoorbeeld een manier om apps van ontwikkelaars een prominenter plek te kunnen geven na betaling.

Lees verder na de advertentie.

‘App Store vernieuwing op komst’

Apple zou achter de schermen een geheim team hebben opgezet om veranderingen aan te brengen in de App Store. Dat schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Volgens de publicatie werken er momenteel zo’n 100 mensen aan het project, waaronder werknemers die eerder aan het inmiddels gesloten advertentieplatform iAds van Apple werkten.

Eén van de ideeën is om ontwikkelaars te laten betalen om hoger in de zoekresultaten te komen. Eenzelfde model gebruikt Google ook. Een ontwikkelaar kan dan bijvoorbeeld betalen om hoger in de lijst te komen als mensen zoeken naar bepaalde woorden, zoals ‘puzzelspel’. Op die manier kan Apple nog meer geld verdienen aan zijn App Store.

Als Apple dit idee doorzet, kan de App Store er bovendien heel anders uit komen te zien. Hoe het precies gaat werken is nog niet bekend, evenals wanneer Apple het roer zou willen omgooien.

App Store sale

Het belang van de App Store

De App Store bestaat al sinds 2008 en inmiddels zijn er zo’n 1,5 miljoen apps te vinden. In totaal zijn er al 100 miljard apps gedownload door gebruikers. Omdat de App Store bomvol met apps staat, willen ontwikkelaars al jaren dat Apple iets doet om hen te helpen beter op te vallen. Door te betalen zou die manier er zijn.

Apple heeft veel aan de App Store te danken. Het succes van de appwinkel zorgde er mede voor dat de iPhone en iPad een succes werden. Momenteel verdient Apple wel geld met apps, maar het is ‘slechts’ 30 procent van het verkoopbedrag. Toch hengelt Apple er jaarlijks miljarden dollars mee binnen. Op de geruchten van een nieuwe App Store wilde Apple niet reageren.

Lees meer over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu