Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

App Store sluit de deuren voor kerst: wat betekent dat voor jou?

Rutger Otto
22 december 2015, 14:08
2 min leestijd
App Store sluit de deuren voor kerst: wat betekent dat voor jou?

Zoals elk jaar last Apple ook in 2015 weer een korte pauze in van een week. Die gaat vandaag in en duurt tot 29 december, maar wat verandert er voor de gebruikers?

Lees verder na de advertentie.

App Store sluit een week

De week ‘vakantie’ van de App Store komt niet als een verrassing. Apple sluit hem elk jaar een week voor ontwikkelaars. Eind november werd de sluiting voor 2015 aangekondigd met een notitie op de ontwikkelaarspagina van Apple. “Het drukste seizoen van de App Store komt eraan”, schrijft het bedrijf. “Zorg ervoor dat je apps up-to-date en klaar zijn voor de kerstvakantie.”

Vanaf vandaag is de App Store niet bereikbaar voor ontwikkelaars, maar nog wel voor gebruikers. Je kunt dus gewoon nog apps kopen en downloaden. Achter de schermen liggen de werkzaamheden echter een weekje stil. Dat betekent dat je geen of nauwelijks updates voor geïnstalleerde apps hoeft te verwachten. Dat wordt allemaal vanaf 29 december (misschien al een dag eerder) weer opgestart.

App Store sale

Updates voor apps

Dat is ook de reden dat je de afgelopen dagen waarschijnlijk juist heel veel updates hebt gekregen. Omdat ontwikkelaars vernieuwingen in hun apps de komende week niet kunnen uitbrengen, komen ze nu nog even allemaal tegelijk met bugfixes of nieuwe toevoegingen. Ook betekent het niet dat er helemaal geen nieuwe apps meer komen. Apple schrijft dat lanceerdata (en sommige updates) van apps voor deze week zijn ingepland.

Voordat de pauze is ingelast, hebben veel ontwikkelaars er ook voor gekozen om hun apps af te prijzen, als cadeautje voor de feestdagen. In de App Store vind je onder de sectie Uitgelicht bijvoorbeeld een collectie van apps en games die nu voor 99 cent te koop zijn. Hieronder zijn bijvoorbeeld de handige documentenscan-app Scanner Pro, de meditatie-app Pause, de stijlvolle ski-game Alto’s Adventure en de cartoony platformer DuckTales: Remastered.

Lees meer over de App Store

Bron: Apple
Categorie: Apple
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's