De grote App Store-schoonmaak is begonnen

Lars Paijmans
27 september 2016, 12:10
2 min leestijd
De grote App Store-schoonmaak is begonnen

Apple is druk bezig om de bezem door de iOS App Store te halen. De eerste oude apps zijn inmiddels verwijderd, en veel andere apps zullen de komende dagen nog volgen. Deze voorwaarden verbindt Apple aan deze grote App Store schoonmaak van 2016.

Lees verder na de advertentie.

Grote App Store schoonmaak van start

Een tijdje terug werd het al aangekondigd, maar Apple lijkt er nu ook echt mee te zijn begonnen. Om de App Store snel en gestroomlijnd te houden, verwijdert Apple de komende tijd talloze apps die al meer dan dertig dagen niet bijgewerkt zijn. App-ontwikkelaars die door de schoonmaak getroffen worden krijgen een bericht van Apple. Hierin staat dat ze nog een laatste kans krijgen om een update van de app binnen dertig dagen aan te leveren. Wordt deze deadline niet gehaald, dan zal de app uit de Store worden gehaald.

App Store schoonmaak

Jij als gebruiker hoeft je overigens nergens zorgen over te maken. Een verwijderde app kun je namelijk gewoon blijven gebruiken, mits hij al op je iDevice staat en je hem niet verwijdert. Ook kun je nog steeds in-app aankopen doen. Als een ontwikkelaar van een verwijderde app in de toekomst alsnog een nieuwe versie aanlevert, zal Apple wederom kijken of hij weer terug de Store in mag.

Een tweede kans

Naast oude apps zal Apple ook applicaties verwijderen die niet voldoen aan de eisen die voor ontwikkelaars opgesteld zijn. Tot slot moeten nieuwe apps zich ook aan een nieuwe regel houden: apps mogen voortaan niet langer een titel hebben die langer is dan 50 tekens. Hiermee moet misbruik van de zoekfunctie voorkomen worden.

De laatste maanden zijn er meerdere veranderingen doorgevoerd in de iOS appwinkel. Zo wordt de voorpagina vaker bijgewerkt, tonen zoekresultaten vaker de app waar je ook daadwerkelijk naar op zoek bent en heeft Apple App Store-advertenties geïntroduceerd. Deze gesponsorde zoekresultaten zijn echter nog niet in Nederland beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Via: iGen.fr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu