Apple begint 2015 met recordverkoop in de App Store

Rutger Otto
9 januari 2015, 9:23
2 min leestijd
Apple begint 2015 met recordverkoop in de App Store

Het jaar is nog maar een week onderweg, maar bij Apple kan de vlag al uit. In de afgelopen dagen wist het bedrijf een recordaantal verkopen te doen in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

App Store recordverkoop

Dat laat Apple weten in een persbericht. Apple schrijft dat consumenten in de eerste week van 2015 een half miljard dollar hebben uitgegeven aan apps en in-app aankopen. Nieuwjaarsdag 2015 was de dag met het grootste aantal aankopen in de App Store ooit.

Apple laat ook weten dat ontwikkelaars voor meer dan 10 miljard dollar aan inkomsten via apps genereerden. “We zijn ontzettend trots dat ontwikkelaars zoveel creativiteit en innovatie toepassen in de iOS-apps”, zei Eddy Cue van Apple. “En dat de gemeenschap van ontwikkelaars nu ruim 25 miljard dollar heeft verdiend.”

App Store record

iOS 8 succesvol

Het is apart dat pas in de eerste week van januari zo’n record wordt gevestigd in plaats van tijdens de feestdagen, waar iedereen het toch te druk lijkt te hebben voor apps. Aan de andere kant zijn de feestdagen misschien toch de reden voor de enorme verkoop van apps in januari: kerst is een mooi moment om een iPhone of iPad onder de boom te leggen.

Daarnaast is iOS 8 volgens Apple een reden dat mensen meer apps downloaden. Sinds dit besturingssysteem uit is, is het voor ontwikkelaars mogelijk om ondersteuning voor Touch ID in te bouwen, net als nieuwe deel-opties en widgets. Dingen die bij gebruikers populair bleken.

Apps for Red

black friday apple store

Apple staat in het bericht verder nog even stil bij Apps for Red, het nieuwe initiatief in de App Store vorig jaar, waarbij de opbrengsten naar de bestrijding van aids gingen. De App Store kleurde rood met apps die speciale content aanboden. Met de actie werd 20 miljoen dollar opgehaald. In de afgelopen jaren doneerde Apple samen met RED ruim 100 miljoen dollar.

Lees meer over de App Store

Categorieën: Apple, Apps, iOS
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's