1 januari 2017 was drukste App Store-dag ooit: 240 miljoen dollar aan omzet

Lars Paijmans
5 januari 2017, 14:45
1 min leestijd
1 januari 2017 was drukste App Store-dag ooit: 240 miljoen dollar aan omzet

Apple mag tevreden terugkijken op 2016 als het op de App Store aankomt. Zojuist is bekend geworden dat ontwikkelaars 20 miljard dollar verdiend hebben in 2016, veertig procent meer dan in 2015. Een App Store recordomzet.

Lees verder na de advertentie.

App Store recordomzet op 1 januari 2017

In een persbericht laat Apples Phil Schiller weten dat 2016 een ‘geweldig jaar’ was voor de App Store. “We zullen ontwikkelaars alleen maar meer mogelijkheden gaan geven. Mede hierdoor groeide onze catalogus van iOS-apps naar 2,2 miljoen.” In een jaar tijd is het totale aantal apps in de App Store hierdoor gegroeid met 20 procent.

app store recordomzet

Ook tijdens de feestdagen werden er links en rechts records gebroken in Apples digitale appwinkel. In totaal leverde de feestdagen zo’n drie miljard aan omzet op, wat mede te danken is aan Super Mario Run. Die app werd volgens Apple in vier dagen tijd meer dan veertig miljoen keer gedownload en was dan ook de populairste app op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Ook het aantal afgesloten abonnementen in apps steeg in een jaar tijd met 75 procent.

Pokémon GO is echter de grote winnaar van dit jaar, gevolgd door andere apps en games als Prisma, Reigns, Procreate en andere iOS-apps. Opvallend is dat de games hier duidelijk de grootste rol in hebben gespeeld, wat ongetwijfeld te maken heeft met in-app aankopen die deze iPhone-games vaak aanbieden.

60 Miljard dollar omzet sinds 2008

Sinds de lancering van de App Store in 2008 hebben ontwikkelaars bij elkaar al meer dan 60 miljard dollar verdiend. “Ik laat het succes van de App Store voor zich spreken”, aldus Phil Schiller. “De App Store is groter dan ooit en groeit sneller dan ooit tevoren. Er liggen nog vele successen in het verschiet voor ontwikkelaars.”

Lees het laatste nieuws over de App Store

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen