November was een recordmaand voor de App Store

Erwin Vogelaar
7 december 2016, 20:34
2 min leestijd
November was een recordmaand voor de App Store

Hoewel je zou denken dat Apple het meeste verkoopt in december, doet november het ook goed. Apple heeft deze maand zelfs een App Store recordmaand gehaald.

Lees verder na de advertentie.

App Store recordmaand

Tussen de release van de iPhone 7 en de feestdagen in, doet november het goed voor Apple. Nog nooit eerder heeft de App Store in een maand zoveel verkocht. Het nieuws werd via Twitter gedeeld door Philip Schiller, hoofd marketing van Apple. In de tweet schrijft hij: “November 2016 was een recordbreker voor de App Store. De hoogste maandelijkse verkopen ooit in de geschiedenis van de App Store!”

De verkopen in de App Store wisselen maandelijks. Dit komt uiteraard door de release van nieuwe iPhone’s of iPad’s, maar ook bij de release van bepaalde apps. Je kunt je voorstellen dat de App Store tijdens de hype van Pokémon GO plots een drukkere zomer had dan het jaar ervoor. Over het algemeen is er sinds 2008 een stijgende lijn voor de App Store merkbaar. Er komen steeds meer mensen met een iPhone of iPad bij en die kopen uiteraard ook steeds meer in de App Store. Dit trekt weer meer app-makers aan, waardoor het aanbod groeit en daar komen weer meer consumenten op af.

Dat deze november zo goed ging voor Apple komt uiteraard onder andere door de release van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die nu bij steeds meer mensen terecht komt. De kans is groot dat december weer een record gaat breken. December is de maand van de feestdagen waarbij men veel te dure cadeautjes koopt. Mensen geven deze maand vaak Apple-apparaten aan elkaar cadeau, of als het wat kleiner moet: App Store-giftcards. Aan de andere kant is december niet een maand van veel nieuwe apps, dus zeker weten dat Apple dan weer een record gaat breken weten we niet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apps
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen