Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

App Store groter dan ooit: dagelijks 7,8 miljoen downloads

Wouter Nijsen
25 november 2014, 9:56
1 min leestijd
App Store groter dan ooit: dagelijks 7,8 miljoen downloads

Dat de iPhone 6 en 6 Plus als warme broodjes over de toonbank gaan, wisten we al. Het succes van de grotere iPhones heeft ook invloed op de App Store, waar een nieuw record is gevestigd.

Lees verder na de advertentie.

App Store record

App Store record

Uit een recent onderzoek van Fiksu, dat wel vaker analyses rondom Apple maakt, blijkt dat er een nieuw App Store record is behaald. In oktober werden er dagelijks 7,8 miljoen apps gedownload, aanzienlijk meer dan in voorgaande maanden. Dit zorgt – wanneer je de cijfers afzet tegen september – voor een groei van 42 procent. In de tabel hiernaast vind je het complete overzicht met App Store downloads in dit jaar.

Nieuwe iPhones en iOS 8 zorgen voor meer downloads

De grote groei in downloads is voornamelijk te verklaren door het feit dat de nieuwe iPhones in september verschenen. Ook de releases van de iPad Air 2 en mini 3 hebben bijgedragen aan het App Store record. Veel consumenten die een nieuwe iPhones 6 kopen, zijn geneigd om direct veel apps op hun toestel te installeren. Tevens hebben de nieuwe functies in iOS 8 hun bijdrage geleverd aan de toename in downloads. Zo is het sinds deze versie mogelijk om externe toetsenborden, widgets en extensies van derden te installeren.

Apple bracht in september naar buiten dat er momenteel zo’n 1,3 miljoen applicaties in de App Store staan, die overigens in 155 verschillende landen beschikbaar is. De Store wordt wereldwijd elke week door meer dan 300 miljoen verschillende gebruikers bezocht. Vorige maand maakte het bedrijf uit Cupertino bekend dat er ongeveer 675.000 apps geoptimaliseerd zijn voor de schermen van de iPad Air 2 en mini 3.

→ Check ook ons overzicht met populaire apps voor iOS!

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu