App Store beleeft recordmaand dankzij Pokémon Go

Rutger Otto
4 augustus 2016, 9:13
2 min leestijd
App Store beleeft recordmaand dankzij Pokémon Go

Apple haalde niet eerder zo’n grote omzet uit de App Store als in juli. Ook waren de uitbetalingen aan ontwikkelaars nooit zo hoog.

Lees verder na de advertentie.

App Store record 2016

Dat maakt Apple-ceo Tim Cook bekend op Twitter. “In juli werden records gebroken in de App Store”, schrijft hij. “Hoogste omzet ooit en meeste geld uitgekeerd aan ontwikkelaars. App Store-ontwikkelaars hebben nu in totaal ruim 50 miljard verdiend. Gefeliciteerd met jullie succes en zulke geïnspireerde creativiteit.”

Tijdens de WWDC in juni hintte Tim Cook al dat het bedrijf een mijlpaal zou gaan halen. Toen zat de totale uitbetaling van ontwikkelaars al tegen de 50 miljard aan. Van de apps en in-app-aankopen die via de App Store worden verkocht, krijgt Apple 30 procent van de omzet, de rest gaat naar de ontwikkelaars.

app store record 2016

Pokémon Go

Een groot deel van het succes in juli lijkt te danken aan het razend populaire Pokémon Go. De app zou inmiddels al ruim 100 miljoen keer gedownload zijn wereldwijd (niet alleen door iOS-gebruikers). Ook zou het spel tot wel 10 miljoen dollar per dag verdienen dankzij de in-app aankopen die de app biedt. Pokémon Go behaalde in zijn eerste week al een downloadrecord in de App Store.

Het is toevallig een periode van mijlpalen en records waarin Apple zich bevindt. Vorige maand maakte het bedrijf nog bekend dat er sinds de release van de iPhone in 2007 in totaal een miljard exemplaren zijn verkocht. In januari van dit jaar waren er een miljard actieve Apple-apparaten, waaronder iPhones, iPads, Macs en Apple TV’s.

Apple richt pijlen op diensten

Naast de App Store en productverkoop, verdient Apple ook steeds beter aan diensten zoals Apple Music en iCloud. Het afgelopen jaar steeg de omzet uit dit soort diensten met 19 procent, zei Tim Cook tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Volgens 9to5Mac probeert Apple zich meer en meer neer te zetten als een bedrijf dat diensten levert tegenover zijn investeerders.

Lees meer over de App Store

Bron: Tim Cook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu