App Store krijgt (nog) meer reclame: dit gaat er veranderen

Piet-Jan Lentjes
24 oktober 2022, 10:14
2 min leestijd
App Store krijgt (nog) meer reclame: dit gaat er veranderen

In de App Store zie je natuurlijk al regelmatig advertenties voorbij komen, maar dat gaat nog veel erger worden. Apple laat nu namelijk meer reclame in de App Store zien.

Lees verder na de advertentie.

Nog meer reclame in de App Store

Het is je vast al opgevallen dat je in de App Store op de iPhone en iPad zo nu en dan reclame te zien krijgt voor andere apps of bepaalde iOS 16-functies. Daar gaat Apple deze week nog een schepje bovenop doen. Er gaat dan nog meer reclame in de App Store verschijnen. Apple had deze plannen al in juli aangekondigd, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren.

Apple vertelde dit in een e-mail naar de ontwikkelaars. Hierin stond onder andere dat er meer reclame te zien zal zijn op het hoofd-tabblad ‘Vandaag’. Er staat dan reclame in het lijstje met andere apps die je misschien ook leuk vindt. Alle apps die onder het reclame-kopje vallen hebben een kleine blauwe button waarin ‘Reclame’ staat. Dus je kunt ze wel redelijk eenvoudig herkennen.

Dit is de eerste keer dat er ook reclame op het tabblad ‘Vandaag’ verschijnt. Tot op heden vond je hier alleen apps die door Apple zelf werden aanbevolen. De advertenties die je in de App store te zien krijgt waren ‘slechts’ beperkt tot de aanbevelingen op het tabblad ‘Zoek’ en in de zoekresultaten.

App Store reclame

Doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman heeft al gezegd dat Apple in de toekomst de inkomsten van advertenties wil verdrievoudigen. Hij vertelde ook dat Apple van plan is om volgend jaar advertenties in de zoekresultaten van Apple Kaarten te laten zien.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu