De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

App-makers kunnen nu reageren op recensies in de App Store

Erwin Vogelaar
28 maart 2017, 20:53
2 min leestijd
App-makers kunnen nu reageren op recensies in de App Store

App-makers kunnen nu eindelijk reageren op App Store-recensies. Hierdoor kunnen lage scores door misverstanden verholpen worden en bugs worden opgelost.

Lees verder na de advertentie.

App Store-recensies

Voor app-makers zijn de recensies in de App Store belangrijk. De gemiddelde score is namelijk het eerste dat mensen zien als ze de app bekijken. Tot nu toe moesten ontwikkelaars lijdzaam toekijken als iemand een lage score gaf. Zelf als deze score gebaseerd was op foutief gebruik van de app. Het is nu voor mogelijk om met deze reviewers in contact te komen, omdat app-makers kunnen reageren op recensies. Dit is onderdeel van update naar iOS 10.3 en macOS 10.12.4.

App-makers kunnen deze functie ook gebruiken om bijvoorbeeld mensen persoonlijk te bedanken voor hun recensie. Degene die de review geplaatst heeft, krijgt vervolgens een e-mail dat de ontwikkelaar gereageerd heeft. Tevens krijgt diegene de kans op de recensie aan te passen. In de Play Store van Android kunnen app-makers al sinds 2013 reageren op reviews. iOS-ontwikkelaars vragen al jaren om dezelfde mogelijkheid. Nu het zover is zijn ze er blij mee, zoals onderstaande tweets laten zien.

https://twitter.com/AdriaandeJongh/status/846712187704016896
https://twitter.com/tschallb/status/846730765048131585

Door in contact te komen met de recensieschrijvers, wordt het voor app-makers onder andere ook mogelijk om bugs te achterhalen en deze te repareren. Apple biedt wel enkele tips over hoe ontwikkelaars kunnen reageren. “Het ideale antwoord is beknopt en gaat duidelijk in op de feedback van de klant. Communiceer in de toon van uw merk en gebruik terminologie die uw doelgroep zal waarderen en begrijpen.” Met iOS 10.3 is het voor ontwikkelaars ook mogelijk om gebruikers een melding te sturen om te vragen of ze een beoordeling in de App Store willen achterlaten. Mocht zo’n berichtje niet positief ontvangen worden, waardoor iemand geërgerd een slechte review achterlaat, kan de ontwikkelaar daar vanaf nu dus ook op reageren.

Lees het laatste nieuws over App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu