iOS-apps vanaf nu duurder in Nederland en andere eurolanden – update

Lars Paijmans
2 mei 2017, 13:03
1 min leestijd
iOS-apps vanaf nu duurder in Nederland en andere eurolanden – update

Apple heeft de aangekondigde prijsverhoging van alle apps in de App Store in Nederland doorgevoerd. Bekijk hier de gevolgen van de prijsstijging en hoeveel je voor apps gaat betalen.

Lees verder na de advertentie.

App Store prijsstijging in Nederland

In een e-mail naar ontwikkelaars maakte Apple de prijsstijging vorige week bekend. Het gaat om Mexico, Nederland, België en alle andere eurolanden. De reden: Apple zegt zich aan te passen aan de nieuwe valutakoers.

Dit betekent in de praktijk dat je vanaf nu 1,09 euro gaat betalen voor apps die eerder nog 0,99 euro kostten. De stijging geldt ook voor in-app aankopen, maar is er een uitzondering gemaakt voor abonnementen die automatisch verlengen.

App Store prijsstijging

In bovenstaande tabel is te zien hoe de nieuwe prijsniveaus eruit zien. Zo kun je voortaan rekenen op App Store-prijzen van 1,99 euro, 2,29 euro, 3,49 euro, 4,49 euro en zo verder. Het is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke verandering doorvoert. Zo kostten iOS-apps een paar jaar geleden nog 0,79 cent.

Binnen zeven dagen doorgevoerd

De prijsstijging is inmiddels doorgevoerd. Diensten worden steeds belangrijker voor Apple, dus is het niet gek dat het bedrijf juist hier de prijzen verhoogt. Terwijl de verkoop van fysieke producten stagneert, zijn het juist apps en diensten als Apple Music die het bedrijf steeds meer opleveren.

Een week geleden maakte Apple nog een andere verandering bekend, die vooral invloed heeft op websites die over apps schrijven. Apple verlaagt het affiliate-programma van zeven procent naar 2,5 procent. Dit betekent in de praktijk dat een website die naar een app linkt, nog maar 2,5 procent commissie krijgt als een gebruiker doorklikt en de app downloadt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen