Zo gaat Apple de App Store een stukje overzichtelijker maken

Erwin Vogelaar
2 september 2016, 16:00
2 min leestijd
Zo gaat Apple de App Store een stukje overzichtelijker maken

Apple gaat de App Store overzichtelijker maken. Onder andere door apps die niet meer geüpdatet worden te verwijderen. Apple wil in de App Store namelijk de nadruk op kwaliteit leggen.

Lees verder na de advertentie.

Zo wordt de App Store overzichtelijker

De App Store is een plek waar je veel mooie apps kunt vinden, maar soms is het moeilijk om die apps vanuit de stapels matige programma’s te plukken. Daar gaat Apple nu wat aan doen, want de nadruk in de App Store moet te komen liggen op kwaliteit. Dit stelt Apple in een brief dat naar alle app-ontwikkelaars is gestuurd.

“Kwaliteit is erg belangrijk voor ons”, stelt Apple. “We weten dat veel van jullie hard werken om innovatieve apps te maken en om jullie apps te updaten met nieuwe content en features. Toch staan er ook apps in de App Store die niet langer werken zoals bedoeld en andere apps die al lange tijd niet ondersteund zijn met compatibiliteitsupdates.”

app store overzichtelijker

Daarom gaat het bedrijf nu een doorgaand proces invoeren waarbij dergelijke apps gecontroleerd worden op deze punten. Gaat het niet goed, dan krijgen de makers een bericht van Apple om er wat aan te doen. Daarnaast worden problematische apps en apps die door de makers zijn achtergelaten verwijderd van de App Store.

Een andere manier waarop Apple de App Store overzichtelijker gaat maken is door ontwikkelaars van apps te vragen kortere app-namen te gebruiken. “In de hoop voor het beïnvloeden van de zoekresultaten, gebruiken sommige ontwikkelaars extreem lange namen inclusief beschrijvingen en termen die niet direct bij hun app passen”, stelt Apple. Volgens het bedrijf worden deze namen niet volledige in de App Store afgebeeld en bieden ze geen extra waarde voor de gebruiker. Nieuwe apps en updates mogen voortaan geen naam hebben die langer is dan vijftig tekens. De veranderingen worden vanaf 7 september doorgevoerd. Op die datum worden hoogstwaarschijnlijk ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus onthuld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu