Apple ruimt op: bijna 50.000 apps verwijderd uit App Store

Apple kondigde onlangs aan verouderde, slechte apps te gaan verwijderen uit de App Store. Het bedrijf is inmiddels begonnen met die grote schoonmaak, zo blijkt uit nieuwe cijfers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App Store opruiming

In oktober zijn er zo’n 47.300 apps verwijderd uit de App Store, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau SensorTower. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het gemiddelde. In andere maanden werden er gemiddeld zo’n tien- tot vijftienduizend apps verwijderd per maand.

Begin september maakte Apple bekend de App Store te gaan opruimen. Het bedrijf kondigde aan verouderde apps die al geruime tijd niet waren bijgewerkt te gaan verwijderen. Apple past regelmatig de richtlijnen voor goede apps aan, maar de App Store staat vol met oude applicaties die niet meer aan recente richtlijn voldoen.

App Store opruiming

Daardoor staan er nog apps in de App Store die niet goed werken met moderne versies van iOS en daardoor crashen zodra je ze opstart. Ook zijn er tig applicaties die gebruik maken van verouderde code of linken naar functies die niet meer in iOS te vinden zijn. Ontwikkelaars met verouderde apps hebben van Apple te horen gekregen dat ze dertig dagen hebben om hun applicatie bij te werken.

Veel games en boeken verwijderd

Inmiddels heeft Apple dus al tienduizenden verouderde applicaties gevonden en verwijderd. Uit de cijfers van SensorTower blijkt dat ruim een kwart (28 procent) van de verwijderde apps games waren. 9 procent was te vinden in de Entertainment-categorie, terwijl nog eens 9 procent uit Boeken bestond. Tot slot waren Educatie en Lifestyle goed voor respectievelijk 7 en 6 procent.

Het is waarschijnlijk dat Apple ook de komende maanden doorgaat met de App Store opruiming. Wel zijn er nog altijd meer dan twee miljoen applicaties op het platform te vinden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.