Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘App Store inkomsten 100 procent hoger dan Play Store’

Lars Paijmans
20 juli 2016, 11:55
2 min leestijd
‘App Store inkomsten 100 procent hoger dan Play Store’

Hoewel er meer apps uit de Play Store van Google worden gedownload, brengt de App Store van Apple een stuk meer geld in het laatje. De App Store opbrengst bracht ook in het tweede kwartaal toe.

Lees verder na de advertentie.

App Store opbrengst wederom toegenomen in Q2 2016

De nieuwe cijfers zijn afkomstig van App Annie, een bedrijf dat iedere dag statistieken verzamelt over de apps die uit de winkels van Apple en Google worden gedownload.

App Store opbrengst

Het rapport dat App Annie vandaag uitbracht laat goed zien hoe de App Store van Apple op het gebied van omzet verder uit blijft lopen op Google. In 2015 bracht de App Store 75 procent meer omzet op dan de Play Store, en in het tweede kwartaal van 2016 is dit percentage gestegen naar 100 procent.

Dit is best opvallend, omdat de Play Store in het tweede kwartaal twee keer zoveel downloads zag. Nu de hardwareverkopen van Apple teruglopen, wordt deze digitiale inkomstenbron een stuk belangrijker. Dit onderzoek komt dus goed van pas om investeerders gerust te stellen.

Chinese markt wordt steeds belangrijker

Uit het onderzoek van App Annie blijkt bovendien dat de Chinese markt voor een explosieve groei heeft gezorgd in de App Store, zeker op het gebied van games. In een paar maanden tijd groeide de Chinese markt uit tot de belangrijkste inkomstenbron op het gebied van iOS-games. Ook Japan is hard op weg om de VS op dit gebied voorbij te streven. Een belangrijke categorie, aangezien games goed zijn voor 75 procent van de wereldwijde inkomsten van de App Store.

Verderop in het onderzoek laat App Annie ook zien dat we steeds meer tijd in apps doorbrengen. Als deze trend zich doorzet, zal de totale appmarkt in 2020 102 miljard dollar waard zijn, wat bijna een verdubbeling is van de 52 miljard van 2016. Op 26 juli maakt Apple wederom nieuwe kwartaalcijfers bekend, en de kans is groot dat ze daar wederom de nadruk op de App Store zullen leggen. September is namelijk nog ver weg, en daarmee ook de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Bron: App Annie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu