App Store levert ontwikkelaars meer dan 70 miljard dollar op

Rutger Otto
1 juni 2017, 15:48
2 min leestijd
App Store levert ontwikkelaars meer dan 70 miljard dollar op

Apple heeft bekendgemaakt dat er sinds de introductie van de App Store in 2008 ruim 70 miljard dollar is overgemaakt naar ontwikkelaars. Het aantal downloads stijgt nog steeds fors.

Lees verder na de advertentie.

App Store opbrengst ruim 70 miljard dollar

Het gaat nog steeds heel goed met de App Store. In de afgelopen twaalf maanden nam het aantal downloads met meer dan 70 procent toe. Dat heeft Apple vandaag in een persbericht bekendgemaakt. Daarnaast is er inmiddels ruim 70 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars. “Een opbrengst van 70 miljard dollar voor ontwikkelaars is echt ongelofelijk”, zegt Apple-topman Phil Schiller. “We staan versteld van alle fantastische nieuwe apps die onze ontwikkelaars maken.”

Abonnementen groeien snel

Apple hanteert een commissie van 30 procent op App Store-aankopen. Dat houdt in dat er ongeveer 100 miljard dollar in de app-winkel is uitgegeven. Daaraan heeft Apple dus 30 miljard overgehouden. Deze commissie geldt naast apps ook voor diensten en abonnementen die je via de App Store afsluit, vandaar dat een abonnement op bijvoorbeeld Spotify rechtstreeks vaak goedkoper is.

Het aantal actieve betaalde abonnementen is sinds vorig jaar met 58 procent gestegen. Klanten nemen bijvoorbeeld abonnementen op Netflix, maar ook op nieuwere apps als het mobiele kooknetwerk Tastemade.

app store garantie

De meeste opbrengsten komen voort uit de categorieën ‘Games’ en ‘Amusement’, zo claimt Apple. Andere snelle stijgers zijn ‘Lifestyle’ en ‘Gezondheid en fitness’. Die categorieën zijn in het afgelopen jaar met meer dan 70 procent gegroeid. Eén van de snelstgroeiende afdelingen binnen de App Store is echter ‘Foto en video’. Die groeide in een jaar tijd met 90 procent.

WWDC 2017

Vanaf maandag 5 juni houdt Apple zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Dan staat het bedrijf van Tim Cook vast nog even stil bij deze mijlpaal. Volgende week worden ook allerlei vernieuwingen voor Apple-software verwacht waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen. Zo kondigt Apple waarschijnlijk nieuwe versies aan van iOS, macOS en tvOS. Daarnaast wordt ook hardware verwacht, zoals een Siri-speaker.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Apps
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's