App Store versus Google Play: 80 procent meer omzet

Redactie
16 oktober 2015, 14:48
2 min leestijd
App Store versus Google Play: 80 procent meer omzet

Hoewel Google Play meer downloads heeft, verdient Apple 80 procent meer aan de verkoop van apps in de App Store. Het bedrijf heeft dit vooral te danken aan de enorme groei die het heeft doorgemaakt in China.

Lees verder na de advertentie.

App Annie onderzocht de groei van zowel Google Play als de App Store wereldwijd op het gebied van downloads en omzet. Google noteerde aanzienlijk meer app-downloads, alleen haalt Apple de zoekgigant ruim in als het gaat om behaalde omzet door de aankoop van apps. Het verschil in downloads is 90 procent, terwijl het verschil in omzet 80 procent bedraagt in het derde kwartaal van 2015. In het tweede kwartaal was dit nog respectievelijk 85 en 70 procent.

China oorzaak groei App Store omzet

De groei van de App Store omzet is de laatste tijd te vooral danken aan de groter wordende afzet van de iPhones in China. In het Oost-Aziatische land zijn de afgelopen maanden fors meer exemplaren van de iPhone 6 verkocht en ook het aantal app-aankopen is hierdoor gestegen. Chinezen kochten veelal betaalde games en social video-apps in de App Store. Op nummer één staat echter nog steeds de Verenigde Staten en op nummer twee Japan als het gaat om de waarde van app-aankopen. In een iets andere volgorde staan deze landen ook in de top drie wat betreft aantal downloads.

omzet App Store

Google behaalt de meeste downloads in de VS en Brazilië. Opvallend is dat India, waar de smartphone-adoptie pas 10-15 procent is, op de derde plek staat met het aantal downloads. Google blijkt een groei van aantal downloads door te maken in landen als India, Indonesië en Vietnam, waar Android op dit moment erg in opkomst is. Als het gaat om omzet dan zijn Japan, de VS en Zuid-Korea de grootste partijen.

De Aziatische markt bepaalt dus voor een groot deel de groei- en omzetcijfers van zowel de App Store als Google Play. In deze landen is nog steeds veel ruimte voor groei in de mobiele wereld, dus ook in de toekomst zullen deze markten nog van zich laten horen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu