App Store omzet was in 2013 meer dan 10 miljard dollar
Roel van Hout

2013 was een goed jaar voor de App Store: Apple laat vandaag weten dat de omzet voor afgelopen jaar meer dan 10 miljard dollar bedraagt.

Dat is echter niet het enige App Store-record dat in 2013 werd gevestigd: Apple meldt dat er in december alleen al 1 miljard dollar werd omgezet in de App Store, en dat er in totaal in die maand 3 miljoen apps werden gedownload.

Het zijn zeer aangename statistieken voor Apple. De App Store, die in 2013 zijn vijfde verjaardag vierde, overschreed in 2013 ook al de magische grens van 1 miljoen actieve apps. Daarnaast werd in mei 2013 de 50 miljardste download gevierd.

App Store omzet zal in 2014 waarschijnlijk verder stijgen

App store omzetApp store omzetMet zulke cijfers zijn de verwachtingen voor 2014 natuurlijk torenhoog. Wat Apple betreft worden deze uiteraard ingelost. Eddy Cue, hoge pief op Apple’s softwareafdeling laat weten blij zijn met de “geweldige line-up” in de decembermaand, en stelt “uit te kijken naar wat ontwikkelaars in 2014 zullen creëren”.

Het heeft er alle schijn dat Apple de stijgende lijn in 2014 door gaat weten te zetten, want iedere dag worden er natuurlijk nieuwe iOS-apparaten verkocht en geactiveerd.

Ook toe aan een nieuwe iPhone? Op iPhoned brengen we niet alleen koopadvies uit, maar kun je ook gelijk een iPhone kopen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.