Apple neemt maatregelen tegen mensen die de App Store misbruiken

Redactie
13 januari 2015, 12:34
2 min leestijd
Apple neemt maatregelen tegen mensen die de App Store misbruiken

Mensen die te vaak geld terugvragen na aankoop van een app, krijgen van Apple een waarschuwing dat ze nieuwe aankopen niet meer kunnen annuleren. Dit om misbruik van het nieuwe beleid tegen te gaan.

Lees verder na de advertentie.

App Store misbruik

Apple waarschuwt in popup voor nieuwe aankopen

Apple neemt maatregelen tegen gebruikers die het nieuwe ‘niet goed geld terug’-systeem van de iTunes- en App Store misbruiken. Dat meldt iDownloadBlog. Een lezer van die website gebruikte het nieuwe beleid om betaalde apps te ‘testen’. In totaal spendeerde hij 40 dollar aan apps waarvan hij er 25 terug kreeg. Uiteindelijk werd hij hier echter op aangesproken door Apple middels een popup in de App Store.

De popup is een waarschuwing waarin staat dat als de gebruiker akkoord gaat met de aankoop en de app binnen 14 dagen nadat hij op ‘koop’ heeft getikt downloadt, hij dan niet meer kan annuleren. De gebruiker krijgt dan dus geen geld meer terug. In de algemene voorwaarden van iTunes staat dan ook: “U kunt uw bestelling voor de levering van digitaal materiaal niet annuleren als de levering op uw verzoek is begonnen; u erkent dat u in dat geval het herroepingsrecht verliest.”

app store misbruik

Nieuw app-beleid

De vraag is wel wanneer Apple merkt dat je misbruik maakt van het systeem. Momenteel is het nog wel zo dat als je een aankoop annuleert in de App Store, het bedrag binnen 5 tot 7 dagen terug op je rekening staat. Sterker: de app blijft gewoon bruikbaar tot je hem verwijdert, alleen ontvang je geen updates meer.

Dat stuit ontwikkelaars nogal tegen de borst, want hierdoor kunnen gebruikers een betaalde app gratis binnenhalen. Veel makers zijn überhaupt niet te spreken over het ‘niet goed geld terug’-beleid van Apple, waarbij je zomaar geld terug kan vragen uit de App Store voor een app. Ontwikkelaars lopen hierdoor in potentie namelijk behoorlijk wat inkomsten mis.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu